[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕMicrosoft успешно изпробва четиридневна работна седмицаЯпонските офиси

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕMicrosoft успешно изпробва четиридневна работна седмицаЯпонските офиси
Коментари Харесай

4+1 | Как четиридневната работна седмица води до по-висока производителност, защо младите избягват Facebook и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Microsoft сполучливо тества четиридневна работна седмица

Японските офиси на Microsoft са тествали четиридневната работна седмица в продължение на целия август. Резултатът е освен по-щастливи служащи, които са си взимали по-малко дни отпуска, а и покачване на общата работливост с 40%. От дълго време насам се приказва за позитивните психически резултати от четиридневната работна седмица, заплатена като естествена петдневна, само че компании от размера на Microsoft не са рискували с концепцията до този миг. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Младите заобикалят Фейсбук
През 2006 година Фейсбук има към 10 млн. консуматори, множеството от които са студенти или младежи. Днес обществената мрежа има над 2 милиарда консуматори, а някои я считат за опасност за демокрацията. Въпреки разрастването си обаче Фейсбук губи младежите и започващите студенти, които странят от обществената мрежа и избират Instagram. Прочетете повече тук.

Кремацията вреди на околната среда
През последните четири години кремацията е надминала погребването в земята като най-популярна алтернатива за траурен обред в Съединени американски щати. Един от причините за кремацията е, че е по-зелената алтернатива - не се изисква заемането на все по-големи територии земя или леенето на бетон. В същото време се заформя известна промишленост, която популяризира разнообразни артистични или запаметяващи се способи, по които хората могат да употребяват пепелта на изгубените близки - посредством компресиране в диаманти да вземем за пример. Всичко това изпуска значим проблем - процедурите по кремирането изпускат милиони тонове въглероден диоксид в атмосферата. Какви са другите възможности обаче?

Как дроновете трансформират науката
Във войната дроновете намират извънредно смъртоносни и ефикасни приложения, които обаче постоянно могат да имат противоположен на стремежи резултат измежду локалното население. В науката обаче дроновете доведоха до вълна от позитивна смяна, като трансформираха самия метод, по който измерваме разнородни естествени феномени, скотски популации или резултатите на промените в климата. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Как историите въздействат на стопанската система
Повечето хора считат, че стопанската система се подчинява на относително непроменливи закони. Хората купуват повече от една стока, когато е евтина. Компаниите наемат повече хора, когато стопанската система е в интервал на напредък. Според спечелилия Нобелова премия по стопанска система икономист Робър Шилер това е надалеч от истината. Слушайте диалог с Шилер, в който той разисква въздействието, която историята, обществените разкази и непредвиденият човешки избор оказват върху действителната стопанска система.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР