[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕДа замениш една голяма котка с другаИндийският

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕДа замениш една голяма котка с другаИндийският
Коментари Харесай

4+1 | Трябва ли да бъдат внесени африкански гепарди в Индия, защо трябва да се научим да мислим по-малко и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Да замениш една огромна котка с друга

Индийският гепард е разгласен за липсващ през 1952 година От 70-те години на предишния век индийското държавно управление се пробва да откри метод да върне азиатските гепарди на територията си, първо посредством провалил се продан с Иран, след това посредством несъстояла се стратегия за клониране. Тук идва и концепцията - за какво да не заселим африкански гепарди на територията на Индия? Все отново са съвсем еднакъв тип с съвсем изчезналите в целия свят азиатски гепарди. Почти, само че не напълно. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Защо е значимо да не премисляме
Много художници, музиканти, артисти и писатели считат, че най-хубавата работа се прави, когато човек е съвсем в транссъстояние. Тогава всичко се случва съвсем автоматизирано и уменията и дълбоките ни знания се задействат, без сами да си пречим. Това е и казусът с премислянето - колкото повече помъдряваме и разширяваме потенциала си за разбор, толкоз повече сме склонни да премисляме всяка стъпка в дадена задача, като по този метод хем забавяме работата си, хем усилваме възможностите за неточности. Прочетете повече тук.

Модата на зомби моловете
Първият американски мол отваря порти през 1956 година, като от този момент в страната са издигнати още над 1500 великански затворени шопинг центъра. Такива не престават да се строят и до момента, като размерите им, несъмнено, се усилват. Молът " Американска фантазия " в Ню Джърси ще включва увеселителен парк, воден парк, ски парк и стотици магазини. Има обаче единствено един проблем. Amazon обезсмисля моловете в по-голямата им част и към този момент води до изоставянето на стотици бетонни мастодонти из цялостен Съединени американски щати. Може би онлайн извършването на покупки ще трансформира и " Американска фантазия " в гробище. Прочетете повече тук.

Защо измененията в климата тревожат застрахователите
Десетки милиони бизнеси си купуват застрахователни полици всяка година. Само за предходната година застрахователните награди за застраховките " Имущество " и " Злополука " са били за 2.4 трлн. $. Нормализацията на все по-зачестяващите естествени бедствия и " рискови климатични събития " може да докара до провал за доста от огромните застрахователни компании, на които ще се постанова да изплащат от ден на ден застрахователни полици. Другият вид е някакво цялостно преструктуриране на застрахователния бранш. Прочетете повече в The Economist.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Работните записи на Стъдс Търкъл

През 1974 година американският създател, публицист и артист Стъдс Търкъл издава книгата си " Работата: Хора приказват за това, което вършат по през целия ден, и какво усещат към това, което вършат ". Книгата е основана на над 100 изявленията с разнородни американски работещи тогава. Записите от тези изявленията остават съвсем недокоснати 40 години. Сега подкастът Planet Money сяда с някои от към момента живите интервюирани, с цел да преслушат записите от едно време и да обсъдят какво се е трансформирало, същинска капсула на времето. Можете да слушате тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР