Певицата Рут Колева, която засне фотосесия върху мраморен саркофаг в

...
Певицата Рут Колева, която засне фотосесия върху мраморен саркофаг в
Коментари Харесай

Рут Колева с ексклузивен коментар за скандалната фотосесия

Певицата Рут Колева, която снима фотосесия върху мраморен саркофаг в Перущица, символизиращ починалите в Априлското въстание, направи извънреден коментар във връзка случилото се пред NOVA.

В предаване на медията певицата разяснява, че за нея този монумент е неприличен по две аргументи.

Първата от тях била, че ръководството, довело до положението му, не е разследвано от прокуратурата.

" Втората причина, по която този монумент е неприличен, е неговата символика, тъй като този бутафорен, празен, неестествен саркофаг в действителност е един знак на това по какъв начин комунистическият режим със своите окървавени ботуши гази върху паметта на починалите в Априлското въстание и се пробва да препише същото мъжество на Септемврийското въстание, което е кървясъл прелом ", разяснява Колева.

Певицата съобщи, че в нито един миг тя и екипът, снимал фотосесията, не са знаели за символиката на паметника.

" Беше определен инцидентно. Не сме имали желание да поругаем или оскверним каквато и да било историческа памет, обвързвана с нашата история или българските герои ", безапелационна беше Колева, която се извини за случилото се.

" Много съществено подцених обстановката. Подцених и това, че в такива моменти се засилват псевдопатриоти и политици ”, призна Рут Колева.

По думите ѝ на мястото на фотосите екипът разкрил " тотална съсипия ". " На това място има спринцовки, презервативи, свастики, нецензурни думи, графити – безспорен разпад ", разяснява тя.

Изпълнителката оцени като неточност незадоволителната инспекция, която направила за паметника в Перущица, само че акцентира, че информацията за него била нищожна.
                             

Припомняме ви, че причина за напрежението и нападките против Рут Колева бяха серия от фотоси, част от фотосесия за фешън списание. На фрагментите певицата театралничи, качена на мраморен саркофаг, в който са телата на починалите в Априлското въстание. Кенотафът е част от мемориалния комплекс в Перущица, наименуван " Паметник на трите генерации ".

След случилото се Колева разгласява опрощение в обществените мрежи. Самата тя се дефинира като потомък на опълченец на Шипка. И сподели, че мястото е било " занемарено ", с " апокалиптична съсипия ", имало изрисувани свастики, " грозни графити " и липса на защита или табела, която да го отбелязя. Заради фотосесията, снимачният екип е почистил паметника. 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР