Певецът Явор от Гравити Ко е имал незаконни субстанции в

...
Певецът Явор от Гравити Ко е имал незаконни субстанции в
Коментари Харесай

Експертиза на ВМА: Имало голямо количество забранено вещество в кръвта на Явор

Певецът Явор от Гравити Ко е имал противозаконни вещества в кръвта си, когато е умрял.

Физико-химичната експертиза, направена от ВМА на база проба от косми, кръв и черен дроб, посочила, че изпълнителят редовно в последните три месеца най-малко е употребявал опиати и съответно – хероин, написа Телеграф.

Това съобщи през вчерашния ден пред изданието представителят на Софийската районна прокуратура Невена Зартова. Тя беше безапелационна, че няма данни за принуждение върху Явор. През уикенда сестра му Рая написа във Facebook пост във Facebook профила си, в който твърди, че брат й е бил пребит и е починал от раните си, както и че е бил чист от опиатите. Медицинските експертизи обаче опровергават думите й.

Захариев беше открит при започване на месеца в безпомощно положение и с отекли и подути крака. Носът му е бил разрушен от рухване. Първоначално имаше догатки, че е бил пребит, само че те бяха опровергани от лекарите в Пирогов. Малко преди да изпадне в кома, вокалистът на Гравити Ко е бил посетен от проверяващи. Със знаци им е дал отговор на въпроса „ Бит ли си “, като изрично е оповестил: „ Не “. Явор издъхна на 5 април.

Веднага по-късно назначили аутопсия и експертизи, които да покажат какво е било положението му. Физико-химичното проучване е направено във ВМА, а резултатите бяха оповестени през вчерашния ден. Те демонстрират, че артистът се е дрогирал в последните три месеца с хероин, а в пробите от кръвта му, космите и черния дроб е имало следи и от морфин и други упойващи субстанции, сочат документите.

Предстои медиците от Пирогов да създадат систематизираната съдебномедицинска експертиза, в която ще има цялостният набор от проучвания. Още приживе медиците оповестиха, че бъбреците на пациента са тотално отказали, а сърцето му било доста уголемено. Причина за гибелта на Явор е сърдечна и бъбречна непълнота и кръвоизлив.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР