PEUGEOT с гордост представя напълно новия PEUGEOT 308 SW. С отличителен

...
PEUGEOT с гордост представя напълно новия
PEUGEOT 308 SW. С отличителен
Коментари Харесай

НОВИЯТ 308 SW – НОВОТО ЛИЦЕ НА PEUGEOT

PEUGEOT с горделивост показва изцяло новия PEUGEOT 308 SW. С характерен контур, моделът изпъква с изразителен жанр, елегантен профил и изтънчена задница. Ефективен и ултрамодерен, новият PEUGEOT 308 SW не прави компромис с упованията на клиентите в сегмента на компактните комби автомобили.

Новият PEUGEOT 308 SW е същински съблазнител и предлага:
• Пространство за пътниците благодарение на дължина от 4,64 м и междуосие от 2,73 м,
• Ефективност – нищо не е оставено на случайността; новият PEUGEOT 308 SW е аеродинамично усъвършенстван с Cx от 0,277 и SCx от 0,618 м за понижаване на CO₂ излъчванията и разхода на гориво,
• Многобройни решения за предпазване на вещи, напълно съобразени с комфорта и практичността. Голямата централна конзола обезпечава място за предпазване на ежедневните движимости на лидера и пътника отпред,
• Модулност за ежедневна употреба благодарение на седалката на 2-рия ред, която може да бъде разграничена на 3 секции (40/20/40) и е снабдена с бутони за управление за прегъване от багажника,
• Моторизирана задна врата за лесен достъп със заети ръце и под на багажника с две позиции,
• Товарен потенциал за всички персонални и професионални действия с максимален обем на багажника от 608 литра и до 1 634 литра при напълно сгъната задна седалка.
Върхов за гамата и софтуерен, новият PEUGEOT 308 SW, тъкмо като новия PEUGEOT 308, идва с нов и усъвършенстван PEUGEOT i-Cockpit®. Напълно ново изживяване с модернизиран дизайн, ергономичност, наслаждение от шофирането, качество и съгласуваност:
• Нов стилен волан, оборудван с интегрирани бутони и с опция за подгряване,
• 3-измерно бордно табло на равнището на очите с 10-инчов цифров панел,
• Иновативен, 10-инчов централен сензорен екран с висока резолюция с новата PEUGEOT i-Connect® Advanced – интуитивно свързана и идентична на средата на смартфон информационно-развлекателна система,
• Новите лостчета i-toggles заменят физическия панел за ръководство на климатика. Всяко лостче i-toggle е напълно конфигурируем бутон за бърз достъп до определена функционалност на централния екран,
• Свързаност с четири USB C врата, безжично повтаряне на наличието и възможността за по едно и също време свързване на два телефона посредством Bluetooth.
Новият PEUGEOT 308 SW има системи в помощ на полуавтономното шофиране от най-ново поколение за още по-голяма сигурност, с пакета Drive Assist 2.0 (наличен в края на годината). Той съдържа Адаптивен автопилот с функционалност Stop and Go (с автоматична скоростна кутия EAT8) и Предупреждение при неволно секване на маркировката, и прибавя три нови функционалности, налични при двупосочни пътища: Полуавтоматична смяна на лентата, Ранна рекомендация за скорост и Адаптация на скоростта в завой.

Новият PEUGEOT 308 SW идва с няколко типа двигатели: зареждаеми хибриди (HYBRID 225 e-EAT8, HYBRID 180 e-EAT8), бензинови (PureTech 110 S&S BVM6, PureTech 130 S&S BVM6 и PureTech 130 S&S EAT8) и дизелови версии (BlueHdi 130 S&S BVM6 и BlueHdi 130 S&S EAT8).

ВПЕЧАТЛЯВАЩ

Новият PEUGEOT 308 SW е автомобил със силна индивидуалност, който въплъщава идеята за стила в услуга на функционалността. Той е планиран да притегля погледа, като в същото време предлага товарен размер, пространство на борда и деловитост. Междуосието е с 55 мм по-дълго от това на хечбека, което способства за издължения силует и пространство откъм гърба.

При задната част на новия PEUGEOT 308 SW се запазва присъщата форма на изразителните странични линии от новия PEUGEOT 308, които придават дълбочина на релефа с чувството, че автомобилът е притиснат към земята, което е ключът за неговата стойка.

Дизайнът на страничното задно стъкло, което се снижава по-рязко по отношение на линията на покрива, основава усещане за промяна на материала посредством визуално уплътняване на цвета на каросерията, придавайки на новия PEUGEOT 308 SW особено динамичен контур за сегмента.
Задната част съдържа ултратънките Full LED светлини на хечбека, само че без свързващата ги черна лента. Вместо това новият PEUGEOT 308 SW се стреми да усили визуално каросерията, изключително в региона на задната врата, с цел да отрази добавения обем и да притегли погледа към допълнителното пространство.
Както при хечбека, задната част е проектирана да усъвършенства придвижването на въздушния поток за аеродинамична ефективност. Лайстната на бронята е особено внушителна, защото действа като продължение на долните странични части сходно на аеродинамичен дефлектор, прекъсвайки въздушния поток, идващ от вратите.
Отпред новият PEUGEOT 308 SW носи новото лого на PEUGEOT в напълно отдадената на него предна решетка. Присъствието му е подсилено от претекста на решетката, която постепенно се събира в него.

Дизайнерска и софтуерна еволюция, радарът за системите в помощ на лидера се крие зад емблемата (технология за обвивка на радиолокатор, използваща индий, съчетаем с радарните вълни), превръщайки го в централен детайл на решетката. Регистрационният номер е преместен в долната част на предницата.
Предните фарове употребяват LED технология още от първото равнище на съоръжение. Изваяни и тънки, те способстват за динамиката и идентичността на новия PEUGEOT 308 SW. Фаровете са издължени от дневни светлини във формата на зъби върху предната ризница. Този светлинен автограф е в пълна естетика с сегашния жанр на PEUGEOT, разпознаваем от пръв взор както през деня, по този начин и през нощта.
При равнища на съоръжение GT/GT Pack Full LED предните фарове са още по-тънки и включват технологията PEUGEOT Matrix LED за по-голяма успеваемост и сигурност при ежедневна приложимост.
Отзад светлините употребяват Full LED технология, показваща 3-те нокътя за модерен, характерен за марката светлинен подпис.

Новият PEUGEOT 308 SW ще се предлага в седем цвята:
• Avatar Blue,
• Elixir Red,
• Pearl White,
• Banquise White,
• Artense Grey,
• Platinum Grey,
• Perla Nera Black.

ИДЕАЛНО ОБОРУДВАН

Новият PEUGEOT 308 SW е конструиран въз основа на разширена версия на мултиенергийната платформа EMP2 (Efficient Modular Platform - Ефективна модулна платформа), която дава възможност за разполагане на необятна гама версии. Две plug-in хибридни версии са налични от лансирането.
Платформата е формирана от нови структурни детайли за още по-голяма ефективност, сигурност, удоволствие зад кормилото и комфорт.

В съпоставяне с хечбека новият PEUGEOT 308 SW увеличава своето междуосие (+55 мм) до 2,732 м, със 129 мм пространство за коленете на 2-рия ред, и усилва оптимално размера на багажника

Новият PEUGEOT 308 SW е по-дълъг, по-нисък и по-елегантен от предходния модел:
• дължината в този момент е 4,64 м (+60 мм),
• следите (са идентични): 1 559 мм / 1 553 мм
• предното стъкло е наклонено и изтеглено обратно,
• височината в този момент е 1,44 м (-20 мм)

Задният надвес е с 21 см по-дълъг от този на модела хечбек, което значи, че задната част е идеално балансирана между:
• броня, която съвършено отразява новия дизайн,
• дълбок и необятен багажник.
Размерите на новия PEUGEOT 308 SW перфектно отговарят на упованията на клиентите в сегмента и му разрешават да предложи един от най-хубавите багажници общо на пазара с под с две позиции (при моделите с двигател с вътрешно горене), който осигурява деловитост и модулност.

При моделите с мотор с вътрешно горене размерът до кората на багажника е:
• 608 литра и модулно систематизиране за съхранение под мокета при под на багажника в ниска позиция.

Подът с две позиции предлага място за съхранение зад облегалките на седалките.

За да е още по-практичен, новият PEUGEOT 308 SW има задна седалка от 3 елементи (40/20/40) като стандартно съоръжение. Тя е оборудвана със система за мигновено прегъване на трите секции на седалката посредством два бутона, леснодостъпни от двете страни на багажника.
Тази модулна задна седалка може да бъде конфигурирана както следва, в зависимост от потребностите на клиента:
• сгъване единствено на дясната облегалка,
• сгъване на централната облегалка, което разкрива дълъг отвор за товарене на ски,
• сгъване на лявата и централната облегалки,
• сгъване на дясната и централната облегалки,
• При моделите с мотор с вътрешно горене, при всички сгънати седалки и под на багажника, ситуиран в ниска позиция, наличният размер и потенциал за модулно разпределение за предпазване под мокета е 1 634 литра.
При сгъната задна седалка можете да натоварите предмет с дължина над 1,85 метра.
За ежедневна деловитост багажната зона е снабдена с контакт 12V в дясната част на облицовката на багажника, LED осветяване в зоната, две мрежи за предпазване и куки за закачане на чанти.

Дефлекторът за багажника може да се отключи елементарно с една ръка посредством натискане на централната ръкохватка нагоре, с цел да се навие елементарно.
При моделите с мотор с вътрешно горене той може да се съхранява под мокета или под пода с две позиции.

Задната врата е моторизирана, за да улесни достъпа ви, в случай че ръцете ви са заети, като се отваря автоматизирано:
• чрез оживление на крайник под бронята,
• чрез натискане на бутона на ключа с дистанционно ръководство,
• чрез натискане на външния бутон на задната врата,
• чрез натискане на бутона на бордното табло.

ИДЕАЛНО ОБОРУДВАН, ефикасен

Новият PEUGEOT 308 SW се възползва от високо ниво на аеродинамика с Cx от 0,277 и SCx от 0,618 м². Стилът на всички елементи на каросерията е усъвършенстван (брони, панели на малките странични стъкла, дифузьор, колони на каросерията, огледала, кори под каросерията и т.н.).
По същия метод дизайнът на колелата осигурява по-добра аеродинамика и допринася доста за ефикасността. Ползата е над 2 грама CO₂ в съпоставяне с предишната версия.
Гумите на новия PEUGEOT 308 SW са с размери от 16 до 18 инча в категории Клас A и A+ за по-плавно придвижване, без да се нарушават изискванията на марката по повод на образцово пътно държание.
Ефективността е главно основание в целия развой на разработка. Тази нова платформа спомага за понижаване на разхода на гориво и лимитира CO₂ емисиите на новия PEUGEOT 308 SW.

С цел по-добро усвояване на вибрациите твърдостта на каросерията е оптимизирана посредством лепене на структурните детайли. Повече от всякога удоволствието от шофирането е в самото ДНК на този нов PEUGEOT 308 SW с образцово пътно поведение, върхов за гамата комфорт при шофиране, извънредно наслаждение зад волана и съвършено ръководство в града с радиус на завой сред бордюри от 10,68 м.

ИДЕАЛНО ОБОРУДВАН, удобна и уютна атмосфера

Седалките на новия PEUGEOT 308 SW са проектирани с мисъл за благоденствието и с цел да се подчертае качеството на използваните материали: мащабируем орнаментиран текстил, техническа мрежа, Alcantara, релефна кожа и цветна кожа напа.
При GT версиите седалките са украсени с цветен акцентиращ тегел Adamite, подчертаващ бордното табло, панелите на вратите и подложките на конзолата.
Като общоприетоо или опционално оборудване предните седалки носят печат на утвърждение AGR (Aktion für Gesunder Rücken), оценяващ тяхната ергономичност и широки възможности за контролиране. Те могат да бъдат оборудвани и с 10-степенно електрическо контролиране с две възможности за опазване. Обгръщащите предни седалки могат да бъдат снабдени с опционална осемточкова пневматична масажна система с няколко различни програми и с затопляне.

Да не забравяме и свързаността, осигурена от два USB C врата (за зареждане и зареждане/данни) в задната част на централната подпора от равнище на оборудване Allure.
Има и софтуерни промени за различните стъкла на новия PEUGEOT 308 SW:
• напълно отопляемо челно стъкло,
• увеличена дебелина на стъклата отпред и откъм гърба,
• акустични ламинирани странична стъкла на 1-вия ред според от версията,
• вътрешно огледало без рамка от равнище на оборудване Allure, включващо светодиод в цвят циан при хибридните мотори, сигнализиращ на външния свят, че превозното средство се движи с нулеви емисии.
Климатичната система е напълно преработена за увеличение на температурния комфорт в купето, а пътниците на 2-рия ред разполагат с вентилационни отвори в задната част на централната подпора.

Що се отнася до въздуха в автомобила, новият PEUGEOT 308 SW е оборудван със система AQS (Air Quality System), която непрекъснато следи качеството на въздуха, влизащ в купето, и може да задейства рециркулация на въздуха. От равнище на съоръжение GT нагоре тя е допълнена от Clean Cabin - система за третиране на въздуха, която филтрира замърсяващите газове и частици. Качеството на въздуха се извежда на централния сензорен екран.

ТЕХНОЛОГИЧЕН ДУХ, новият PEUGEOT i-Cockpit®

PEUGEOT i-Cockpit® е част от ДНК-то на марката. Той се усъвършенства и модернизира с всяко последващо потомство. В новия PEUGEOT 308 SW той бележи еволюция по повод на ергономичност, качество, дизайн и технологии с напълно новата си информационно-развлекателна система PEUGEOT i-Connect®.
Новият стилен волан съдържа сензори, които могат да регистрират силата на захващане, когато лидерът използва системите в помощ на шофирането. Ергономичен и отопляем (опционално), той включва всички бутони за ръководство:
• радио,
• медия,
• телефон,
• системи в помощ на лидера.

Бордното табло, ситуирано на равнището на очите, има 10 инчов цифров панел от ниво на съоръжение Active Pack. При равнище GT бордното табло е триизмерно. С пълни възможности за настройване и персонализация, панелът има няколко режима на обрисуване (TomTom свързана навигация, радио/медия, системи в помощ на лидера, енергиен поток и т.н.), които могат да бъдат променяни непосредствено от левия надзорен панел.
Структурата на бордното табло на новия PEUGEOT 308 SW е основана на архитектура с висока вентилация, която разполага вентилационните отвори непосредствено пред главите на пасажерите. Тази позиция е оптимална за комфорта на лидера и пасажерите.
Това систематизиране подсигурява, че стандартният 10-инчов централен сензорен екран, ситуиран малко по-ниско от дигиталното табло, е по-близо до ръката на лидера и се вписва естествено в центъра на общия размер на бордното табло.
От равнище Allure нагоре новият PEUGEOT 308 SW въвежда изцяло конфигурируеми лостчета i-toggles, които заменят физическия преден панел на климатика. Разположени под централния екран, като отворена книга, те осигуряват неповторима хармония и равнище на технологии в сегмента.
Всяко лостче i-toggle е сензорен бутон за бърз достъп до настройките на климатика, телефонните контакти, радиостанции, стартиране на приложения и други, като функцията на всяко едно от тях може да бъде настроена съгласно предпочитанието на потребителя.
PEUGEOT i-Cockpit® в новия PEUGEOT 308 SW запазва принципа на централния насочен към водача екран „ driver oriented “, който оптимизира ергономичността на шофиране до такава степен, че пасажерът да не се чувства подценен. Същото се отнася и за централната подпора, която преднамерено е отворена към пасажера. Една от задачите на интериорния дизайн бе да се създаде баланс в пространството сред лидера и пътника начело.
Дизайнът на централната конзола отразява пестящия пространство резултат на новия стилен климатик. Всички динамични бутони за ръководство на автомобила са ситуирани върху арка от страната на лидера:
• ново плътно ръководство за избор на режимите (Заден ход, Неутрална позиция, Задвижване) (Reverse, Neutral, Drive) и 2 бутона (Паркиране и Ръчно управление) (Parking et Manual) на 8-степенната автоматизирана скоростна кутия,
• Селектор за жанр на шофиране за избор на другите режими (Electric, Hybrid, Eco, Normal и Sport) според от мотора.
Арката на централната подпора се простира до специфичен слот за безжично зареждане на смарт телефон. Така останалата част на конзолата е напълно предназначена за предпазване на движимости и деловитост:
• две поставки за чаши с голям диаметър,
• два USB C врата (за зареждане и зареждане/данни),
• много пространства за предпазване на вещи до 34 литра,
• подлакътник.
Тук също новият PEUGEOT 308 SW е един от новите еталони в сегмента.
Интериорният дизайн подчертава разнообразието и благосъстоянието на използваните материали. LED амбиентното осветление (с опция за избор сред 8 цвята), прикрито зад централния екран, осветява главния фон чак до панелите на вратите, които, според от нивото на съоръжение, могат да бъдат с облицовка от пяна, текстил, Alcantara® или направени от истински пресовани алуминиеви елементи.

ТЕХНОЛОГИЧЕН ДУХ, PEUGEOT i-Connect и i-Connect Advanced

Новата информационно-развлекателна система може да предложи на всички най-доброто от света на смарт телефоните и най-доброто от автомобилния свят в зависимост от уменията и желанията. Ергономичен и комфортен за ежедневна употреба, всеки лидер (до 8 профила) има възможността да дефинира и резервира своите предпочитания за екрана, атмосферата и настройките.

Функцията за повтаряне на съдържанието вече е безжична и е възможно едновременно свързване на два телефона чрез Bluetooth.

Централният 10-инчов екран с висока резолюция е доста елементарен за прилагане и интуитивен като таблет, с пълни възможности за лесна персонализация, с извеждане на голям брой прозорци с уиджети или бутони за бърз достъп. Можете да търсите елементарно вести в различните менюта отляво надясно, от горната страна надолу или с натискане с 3 пръста, с цел да изведете списъка с приложения.
Можете елементарно да се връщате в началната страница посредством натискане на сензорния бутон „ Начало “, тъкмо както при смартфон.
В горната част на екрана непрекъснат банер извежда информация за външната температура, климатика, позицията в страниците с уиждети, данни за свързаност, вести и прецизен час.
Технологичните знания и опит са разгърнати в PEUGEOT i-Connect Advanced, която е оборудвана с мощна и ефикасна свързана навигационна система TomTom. За оптимална четимост картата се извежда на целия 10-инчов екран и се актуализира онлайн.
Използвайки гласово различаване, командата „ OK PEUGEOT “ способства за безопасността и лесната приложимост и предоставя достъп до всички поръчки, свързани с функционалностите на информационно-развлекателната система.
За да подкрепя вярната приложимост и да отговоря на въпроси, системата интегрира бордова документи и управления.
Разработена в партньорство с френската марка Focal, специализираща в сферата на акустиката, новаторската премиум Hi-Fi система FOCAL® на новия PEUGEOT 308 SW е резултат от над 3-годишна взаимна работа по проектирането.
Първокласната Hi-Fi аудиосистемата FOCAL® включва 10 високоговорителя с ексклузивни патентовани технологии:
• 4 TNF алуминиеви туитъра с обърнат купол,
• четири уфера с мембрана Polyglass и 165 мм инерционен демфер,
• 1 централен високоговорител Polyglass,
• 1 субуфер с тройна бобина Power Flower™.
Те идват с нов 690-ватов 12-канален усилвател (технология от по-висок клас D) и допълнени от дигитален звуков процесор ARKAMYS.
Екипите на Peugeot и Focal работиха съвместно за определяне на персонализирано местоположение на всеки високоговорител, с цел да предложат на всички пасажери вълнуващо звуково изживяване.
Звукът на борда е постоянен и акуратен, гласовете са ясни и детайлни, а басите са дълбоки и въздействащи.

ТЕХНОЛОГИЧЕН ДУХ, системи в помощ на водача

В новия PEUGEOT 308 SW най-новото поколение системи в помощ на лидера добавя набора бордови технологии с експертния опит на марката на най-високо равнище:

Следваща стъпка към полуавтономното управление е направена с пакета Drive Assist 2.0 (наличен в края на годината). Той включва Адаптивен автопилот с функционалност Stop & Go (с автоматична скоростна кутия EAT8) и Асистент за позициониране в лентата, и добавя 3 нови функционалности, налични за двупосочни пътища:
• Полуавтоматична промяна на лентата: предлага лидерът да изпревари автомобила пред него и по-късно да се върне назад в своята лента, при скорости от 70 км/ч до 180 км/ч.
• Препоръка за предстояща скорост: системата предлага на лидера да адаптира скоростта си (увеличаване или намаляване на скоростта) по отношение на знаците за ограничение на скоростта.
• Адаптация на скоростта в завой: оптимизира скоростта по отношение на кривата на завоя, при скорост до 180 км/ч.
Новият PEUGEOT 308 SW се предлага с ново оборудване, особено за по-високите сегменти, като общоприетоо съоръжение или като алтернатива:
• Достъп до багажника със заети ръце благодарение на моторизираната задна врата,
• Следене на мъртвата зона с необятен обсег (75 метра),
• Предупреждение за трафик отзад (предупреждение за заплаха в близост при придвижване на заден ход),
• Нова 180-градусова камера за заден ход с висока резолюция с интегрирана дюза за почистване,
• 360-градусова помощ при паркиране с 4 камери (отпред, откъм гърба и отстрани),
• Достъп и пускане без контактен ключ,
• Отопляемо предно стъкло с пълно премахване на обледеняването и отопляем волан,
• Настройка на огледалата за обратно виждане при включване на задна предавка.
Разбира се, новият PEUGEOT 308 SW продължава да се предлага с цялостен набор системи в помощ на лидера, за сигурност и комфорт, в зависимост от равнището на съоръжение:
• Адаптивен автопилот с функционалност Stop & Go (с автоматизирана скоростна кутия ЕАТ8) с възможност за задаване на дистанцията между транспортните средства,
• Адаптивен автопилот с функционалност 30 км/ч с механична скоростна кутия с регулируем контрол на дистанцията сред превозните средства,
• Автоматично спешно прекъсване (засича пешеходци и колоездачи през деня и нощем от 7 км/ч до 140 км/ч според от версията) и предупреждава при риск от конфликт,
• Активно предизвестие при неволно пресичане на маркировката с промяна на траекторията,
• Предупреждение за зоркост на водача, което регистрира бдителността му при дълги пътувания и при скорост над 65 км/ч, използвайки техники за разбор на микродвиженията върху кормилото,
• Автоматично превключване на дълги и къси светлини,
• Разширено различаване на пътните знаци (стоп, еднопосочна улица, забранено изпреварване, завършек на възбраната за изпреварване и др.),
• Панорамен покрив с щора,
• Аларма за периметър, размер и блокиране,
• Електрическа ръчна спирачка при всички версии.

ИДЕАЛНО ОБОРУДВАН, мотори

Като най-емблематичните знаци на Силата на избора на марката, 2 зареждаеми хибридни версии ще се оферират в новия PEUGEOT 308 SW:

• HYBRID 225 e-EAT8 / 2 задвижващи колела / комбинация от мотор PureTech със 180 к.с. (132 kW) и електрически мотор с 81 kW, съчетани със скоростна кутия e-EAT8 / C0₂ излъчвания от 26 г/км и 100% електрически пробег от 59 км (съгласно протокола WLTP, който е в процес на одобрение),
• HYBRID 180 e-EAT8 / 2 задвижващи колела / комбинация от мотор PureTech със 150 к.с. (110 kW) и електрически мотор с 81 kW, съчетани със скоростна кутия e-EAT8 / C0₂ излъчвания от 25 г/км и 100% електрически пробег от 60 км (съгласно протокола WLTP, който е в процес на одобрение),

Литиево-йонната батерия е с потенциал 12,4 kWh, мощ 102 kW и са налични два вида бордови зарядни устройства, отговарящи на всички потребности и решения за зареждане на клиентите: 3,7 kW еднофазно зарядно устройство като общоприетоо съоръжение и 7,4 kW еднофазно зарядно устройство като опция.

Прогнозните времена за зареждане са както следва:
• От Wall Box (32 A), 7,4 kW: цялостно зареждане в рамките на 1 час и 55 мин. с еднофазно бордово зарядно устройство с мощ 7,4 kW
• От интензивен контакт (16 A): цялостно зареждане в рамките на 3 часа и 50 мин. с еднофазно бордово зарядно устройство с мощ 3,7 kW,
• От общоприет контакт (8 A): пълно зареждане в границите на 7 часа и 05 мин. с еднофазно бордово зарядно устройство с мощност 3,7 kW,
Новият PEUGEOT 308 SW се предлага със следните двигатели с вътрешно горене, с CO2 емисии от 115 г/км. Отговарящи на условията на стандарта Euro 6 и понастоящем в развой на одобрение според протокола WLTP (Световна хармонизирана процедура за изпитване на леки транспортни средства).

Бензинови, 3-цилиндрови мотори с работен размер 1,2 л:
• PureTech 110 S&S BVM6,
• PureTech 130 S&S BVM6,
• PureTech 130 S&S EAT8.

Дизелови, 4-цилиндрови мотори с работен размер 1,5 л:
• BlueHdi 130 S&S BVM6,
• BlueHdi 130 S&S EAT8,

От приложението за смарт телефон MyPeugeot® или от централния екран вие имате достъп до следните функционалности:
• Стартиране или програмиране на предварителна климатизация на купето; освен обезпечаването на комфорт, тази функция се употребява, когато автомобилът е обвързван, с цел да се усъвършенства пробегът (по-бързо постигане до зададената температура по време на началните фази) и да се реализира по-бързо оптимална температура на батерията.
• Проверявате, програмирате, стартирате или отлагате зареждането на батерията.

Пазарът и клиентите

Новият PEUGEOT 308 SW е част от сегмент C на комби колите - пазар, на който PEUGEOT има голям триумф в продължение на много години.
Макар и непосредствено оспорван от SUV моделите, този сегмент остава постоянен от 2010 година, търсенето в Европа остава мощно и прогнозите за продажби за идните години са оптимистични.

Клиентската база на комби колите е по-млада и по-динамична в С сегмента и е много привързана към стила на каросерията. Представлявана е от активни двойки с или без деца, които използват интензивно своя автомобил (те са водачите с максимален пробег в сегмента). Те са взискателни и имат доста очаквания по отношение на жанр, наслаждение от шофирането и технологии, без да се прави компромис с размера за багаж и пространството в автомобила.

Именно в този подтекст новият PEUGEOT 308 SW е способен да отговори на всички потребности и всички групи клиенти (70% професионални и 30% индивидуални) и е подготвен да печели нови клиенти. Новият PEUGEOT 308 SW е позициониран на върха на гамата с идея, основана на следните основни тематики: дизайн, ефективност, технологии и модулност.

PEUGEOT утвърждава своята характерност и характер с новото си лого, като PEUGEOT 308 SW е първият автомобил от гамата, който ще носи тази емблема. Непреходен знак на френския експертен опит, марката обръща нова страница в своята история, съчетаваща познанията от сегашното с глобалното преживяване на качеството. Целта е да предложи на своите сегашни и бъдещи клиенти марка, която дава отговор на техните условия.

Първият PEUGEOT 308 SW ще бъде доставен в началото на 2022 година Той ще се създава в завода в Мюлуз във Франция.

*Източник: www.peugeot.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР