Peugeot 408 беше отличен с наградата Red Dot Award 2023

...
Peugeot 408 беше отличен с наградата Red Dot Award 2023
Коментари Харесай

Red Dot Award 2023 за Peugeot 408 - видео

Peugeot 408 беше отличен с премията Red Dot Award 2023 за извънреден дизайн. Новият модел на лъвската марка убеди интернационалното жури от 43 съдии в категорията " Продуктов дизайн " с динамичния си фастбек контур и впечатляващи линии. За осми път Peugeot получи мечтаната премия за дизайн, която започва през 1955 година и от този момент се трансформира в световен етикет за най-хубав дизайн.

Хайко ван дер Луйт, ръководещ шеф на Peugeot Германия: „ Ние сме доста горди, че нашият дизайнерски екип беше почетен с премия Red Dot за работата си по новия Peugeot 408. Най-новият модел в нашата гама отразява водещите правила на марката – прелест, Емоция и съвършенство – великолепно отразени. Тази премия ни предизвиква да продължим да надграждаме върху нашия неповторим дизайнерски език. “

Със своя тъничък и грациозен контур Peugeot 408 съумя да убеди журито, което тази година оценяваше продуктите, показани от 60 страни в 51 спортни категории. Новият Peugeot 408 се характеризира с впечатляващи линии, които са изключително в задната част, ръба на покрива, капака на багажника и основата на калниците, създавайки остри фасети. В композиция с присъщата котешка стойка, дизайнерският език на новото Peugeot 408, носещ новата емблема на марката лъв, дава отговор на концепцията за фастбек от С-сегмента.



Радиаторната решетка е непокътната в цвета на купето и прелива в предницата. Характерният светлинен автограф начело и LED светлините тзад незабавно подсказват принадлежността към марката.

Отвътре дизайнът на седалките акцентира качеството на употребяваните материали - според от версията се оферират алкантара, синтетична кожа и цветна кожа напа. В допълнение, LED амбиентното осветяване зад централната подпора обезпечава мека светлина и способства за елегантната атмосфера на интериора.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР