PEUGEOT 2008, бестселъра на пазара в SUV B-сегмента в продължение

...
PEUGEOT 2008, бестселъра на пазара в SUV B-сегмента в продължение
Коментари Харесай

НОВИЯТ PEUGEOT 2008 ДИНАМИЧНИЯТ И СТИЛЕН SUV, ДЕМОНСТРИРА АКТУАЛИЗИРАН ДИЗАЙН И ПРОБЕГ ДО 406 КМ

PEUGEOT 2008, бестселъра на пазара в SUV B-сегмента в продължение на повече от три години прави нова крачка напред във връзка с дизайна, технологиите и електрификацията.

• Повече ALLURE с грациозен темперамент и незабравим SUV дизайн,
• Повече EMOTION зад кормилото с i-Cockpit® 3D, централен 10-инчов екран с висока разграничителна дарба и чудесно държание на пътя.
• Повече EXCELLENCE и успеваемост с нов електрически мотор, предлагащ до 406 км пробег (WLTP смесен цикъл) и нови технологии на борда.

Пуснат на пазара в края на 2019 година и с създадени близо 700 000 бройки, PEUGEOT 2008 постоянно е бил на водещо място във връзка с продажбите в SUV B-сегмента в Европа, като го оглави през 2021 година

Успехът на този модел се дължи най-много на E-2008, който е пионер в електрификацията в своя сегмент от 2019 година с повече от 75 000 създадени бройки. Той съставлява 17,4% от продажбите на версиите през 2022 година, което го слага на върха на европейските продажби на електрическите SUV в сегмент - B.

Матиас Хосан, шеф дизайн на PEUGEOT: „ С новия 2008 PEUGEOT

продължава да укрепва своята софтуерна и котешка еднаквост. Един от основните детайли е смяната на предната част, която в този момент носи новия светлинен автограф с 3 нокътя “

Клиентите на PEUGEOT 2008 са привлечени на първо място от неговия експресивен дизайн - грациозен, мощен и здрав. Те правят оценка гъвкавостта и пъргавината, което го прави изключително подобаващ за дейни фамилии.

Новият PEUGEOT 2008 ще се създава в завода във Виго, Испания и ще бъде пуснат в продажба през лятото на 2023 година в три равнища на съоръжение - ACTIVE, ALLURE, GT. Четири мотора, в това число нов 115kW/156bhp напълно електрически мотор с пробег до 406 км (комбиниран цикъл WLTP) ще бъдат разполагаем. Гамата ще бъде разширена през 2024 година с нова хибридна версия.

• Отпред, нов светлинен автограф на PEUGEOT
След новия 508 седан и 508 SW, 2008 е вторият модел, който приема новия светлинен автограф на PEUGEOT. Той се характеризира с три отвесни нокътя, които са интегрирани в черните лъскави детайли на бронята. В GT версията този резултат е в допълнение заздравен.

• Нова предница
Новият 2008 се отличава с новата емблема на PEUGEOT. Решетката е по-голяма и се свързва с фаровете, като укрепва присъщата визия на автомобила. При версията ACTIVE предната част е украсена с хоризонтална шарка в емайл черен цвят. При версиите ALLURE и GT е налице има отвесна шарка в цвета на каросерията, комбинирана с тъмни детайли.

• Отзад, модифициран светлинен автограф
Новите LED задни светлини на всички версии в новия 2008 са формирани от три хоризонтални двойки, фини и елегантни светлинни детайли, които способстват за образното разширение на силуета на автомобила.

• Нови цветове
Модерният Selenium Grey е лансиращият цвят за модел, а новият Okenite White, с богати синкаво-сиви отражения, акцентира изтънчеността на новия 2008. Версията GT се предлага с черен покрив като стандарт, а всички версии на модела разполагат с огледала в черен емайл, без значение от определения цвят на купето.

Налични са общо шест цвята: Selenium Grey, Artense Grey, Okenite White, Black Perla Nera, Elixir Red and Vertigo Blue.

• Иновативен дизайн на колелата
Новият PEUGEOT 2008 има нови алуминиеви джанти с изразителен дизайн, по сходство на PEUGEOT 408. Предлагат се няколко размера - 16-инчов " NOMA " (версия ACTIVE), 17-инча " KARAKOY " (ALLURE и GT) или 18-инчов " EVISSA " (опция за GT).

• Модернизиран надпис на PEUGEOT
Предните, страничните и задните надписи на новия 2008 са с нов шрифт и в нов цвят Basalt Grey. E-2008 има и ново " E " означение в цвят Dichroic Blue и White.

• Нови изискани материи
Всички версии на новия 2008 са с актуализирани тапицерии на седалките, а вид с алкантара е разполагаем като алтернатива за версията GT.

EMOTION: несравнимият PEUGEOT i-Cockpit® е неразделна част от удоволствието от шофирането Ключов детайл от купето, PEUGEOT i-Cockpit® е една от най-силните характерности на моделите на марката. С повече от 10 милиона продажби през последното десетилетие, тя е усъвършенствана и осъвременена.

• Нов дизайн на цифровия инструментален панел
Идеално ситуиран на равнището на очите, тъкмо над кормилото, новият клъстер е дигитален за версиите ALLURE и GT. Неговият 10-инчов дигитален екран е с нов дизайн, а при GT версиите с 3D екран. Във версия, ACTIVE 2008 резервира своя аналогов дизайн на инструменталното табло.

• 10-инчов централен сензорен екран
Всички версии на 2008 към този момент се оферират с 10-инчов централен сензорен екран като стандарт. Чрез него се управляват функционалностите за ръководство на радиото и телефона. При версиите ALLURE и GT централният екран е с HD технология. Под него са непокътнати пиано клавишите за бърз достъп до основни функционалности.

• Компактният волан в центъра на действието
Компактният волан е характерност на PEUGEOT i-Cockpit® и усъвършенства шофирането неведнъж, предлагайки неповторима пъргавост и точност на придвижването. Той е с новата емблема в центъра и в него се намират контролите за мултимедийната система (аудио източници, телефон) както и контрола на звука.

• Усъвършенствано интериорно осветяване при версията GT
Интериорът на новия 2008 GT има амбиентно осветяване, което може да се персонализира в осем разнообразни цвята.

• Ново ръководство на ръчната скоростна кутия
Версиите с шестстепенна ръчна скоростна кутия разполагат с нов лост за промяна на скоростите за усъвършенствана ергономия, а тези с автоматизирани трансмисии са с елегантния и удобен скоростен лост, показан напролет на 2022 година

• Контрол на задвижването
Новият PEUGEOT 2008 идва с Grip Control, който обезпечава три режима на шофиране: пясък, тиня и сняг.

EXCELLENCE: Нов стандарт в електрификацията и свързаността.

• Още по-ефективен и с пробег от над 400 км., E-2008 е оборудван с новия мотор от E-208 и E-308. Максималната мощ е увеличена с 15% - от 100 kW/136 к.с до 115 kW/156 к.с., като батерията е увеличена от 50 kWh на 54 kWh. Благодарение на това пробегът към този момент доближава до 406 км спрямо 345 км при сегашния модел (WLTP разбъркан цикъл). Батерията на новия PEUGEOT E-2008 е с гаранция 8 години или 160 000 км.

В новия PEUGEOT E-2008 се оферират два вида вградени зарядни устройства: общоприетоо еднофазно зарядно устройство 7,4kW и като алтернатива трифазно зарядно 11 kW. Приблизителните времена за презареждане от 20% до 80% са: 30 минути от станция (100 kW), 4 часа и 40 минути с “Wall Box ” (7,4kW) и 11 часа и 10 минути от интензивен контакт (3,2 kW).

• Ново хибридно задвижване
В началото на 2024 година новият 2008 ще получи новото 48V HYBRID задвижване, което се състои от бензинов мотор PureTech от ново потомство със 136 к.с., комбиниран с нова 6-степенна електрифицирана скоростна кутия с двоен съединител, която включва електрически мотор. Благодарение на батерията, която се презарежда по време на шофиране, тази технология предлага спомагателен въртящ миг при ниски обороти на мотора и до 15% по-нисък разход на гориво. При градско шофиране хибридният 2008 може да работи през повече от 50% от времето в електрически режим със 100% нулеви излъчвания.

• Гама от мотори, отговарящи на всички потребности
В допълнение към електрифицираните мотори, новия 2008 предлага избор на бензинови и дизелови мотори:

₋ PureTech 100: 3-цилиндровият бензинов мотор с работен размер 1,2 литра и 100 к.с., оборудван със система Stop & Start, се комбинира с 6-степенна механична трансмисия.
₋ PureTech 130: 3-цилиндров, 1,2-литров бензинов мотор със 130 к.с. и Stop & Start система може да се комбинира с 8-степенна автоматизирана скоростна кутия EAT8 или 6-степенна ръчна трансмисия.
₋ BlueHDi 130 EAT8: 130 к.с., 1,5-литров, 4-цилиндров дизелов мотор със Stop & Start система е комбинирана с 8-степенна автоматизирана трансмисия EAT8.

• Последно потомство свързани осведомителни системи PEUGEOT
Новият 2008 към този момент се предлага със системата PEUGEOT i-Connect®, като стандарт и със системата PEUGEOT i-Connect® Advanced, като алтернатива. И двете се ръководят посредством централния 10-инчов сензорен екран с висока разграничителна дарба, който е елементарен за персонализация, с голям брой директни пътища и радушен като смарт телефон. Бутонът " Начало " прави връщането в основното меню извънредно елементарно. В горната част на екрана се пресъздава външната температура, информацията за времето, данните за съгласуваност, и разнообразни вести. Системата PEUGEOT i-Connect® предлага цялостна съгласуваност посредством безжично повтаряне на екрана (Apple CarPlay/Android Auto). Технологичното преживяване е още по-пълно с PEUGEOT i Connect® Advanced, оборудван с високопроизводителна обвързвана навигация TomTom с бежична актуализация.

• Повече USB портове
Новите версии 2008 ALLURE и GT към този момент имат три USB-C врата като стандарт (два начело, един отзад) и един USB-A порт (отзад).

• По-мощно индукционно зарядно за смарт телефон
Новият 2008 може да бъде оборудван с в допълнение 15W безжично зарядно устройство за смарт телефон (по-рано 5W), общоприетоо за версия GT.

• Камери за помощ при паркиране с висока разграничителна дарба
Новите предни и задни камери за помощ при паркиране на новия PEUGEOT 2008 към този момент оферират изображение с висока разграничителна дарба. В взаимозависимост от равнището на съоръжение, новата предна камера с висока разграничителна дарба (в комбиниране с наблюдаване на мъртвите зони) към този момент се предлага като алтернатива, осигуряваща 360° изображение, скъп асистент при паркиране.

• Множество помощни средства за шофиране
В допълнение към новите камери новият 2008 предлага голям брой системи, които вършат шофирането по-безопасно и елементарно.

₋ Адаптивен круиз надзор с функционалност Stop and Go с конфигурация на дистанцията по отношение на предния автомобил.

₋ Автоматично спешно прекъсване с предизвестие за конфликт: системата разпознава пешеходци и велосипедисти, през деня и нощем, от 7 км/ч до 140 км/ч.

₋ Разширено различаване и проявление на пътни знаци в цифровия инструментален панел:

Знак стоп, знак за еднопосочно придвижване, знак неразрешено изпреварване, знак за завършек на изпреварването, в допълнение към нормалните знаци, свързани със скоростта.

₋ Активно предизвестие за овакантяване на лентата с промяна на лентата.
₋ Предупреждение за внимание на лидера, което открива нарушена зоркост при дълги интервали на шофиране и при скорости над 65 км/ч, посредством анализиране на микродвиженията на кормилото.
₋ Мониторинг на „ мъртвата зона “.
₋ Подобрено сцепление с Grip Control, което обезпечава достъп до три режима на шофиране

• Компактни размери

Новият 2008 резервира същите външни размери: 4,300 мм дължина, 1,987 мм широчина (с огледалата) и височина 1,550 мм. Обемът на багажника предлага 434 литра.

*Източник: www.peugeot.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР