Петя Маркова е една от многото наши студенти в чужбина.

...
Петя Маркова е една от многото наши студенти в чужбина.
Коментари Харесай

Наши студенти от чужбина направиха дарение на дом за възрастни хора във Врачаснко

Петя Маркова е една от многото наши студенти в чужбина. Тя е на 22 година и учи медицина в град Фрайбург, Германия. Българските студенти в най-слънчевия немски град основали през 2016г. сдружение "Проф. Иван Шишманов ", чиято цел е да обединят българските сегашни и някогашни студенти във Фрайбург. Тези млади и амбициозни българи провеждат разнообразни събития, празнуват българските празници и за трета поредна година провеждат благотворителна акция.
Тази година Петя предложила да създадат подаяние за дома за възрастни хора в село Хайредин. Водени от вярата, че всеки човек заслужава почтени старини и нужното почитание, студентите желаят да засвидетелстват признателност и почитание към самотните хора.
Чрез закупуването на нови спални комплекти за дома желаят да покажат на възрастните хора, че не са забравени. Петя, която е към този момент съвсем четвърта година в Германия, споделя, че усеща родината си близка и желае по всевъзможен метод да помогне на своя народ. Това е и било повода за започването на тази благотворителна идея във Врачанско.
Чрез дарения студентите съумяват да закупят 60 спални комплекта, хавлиени кърпи, тоалетни сапуни и кутии със сладко. С този дребен жест желаят да покажат, че положителното към момента съществува и че на открито към момента има доста младежи, които постоянно са подготвени да оказват помощ на възрастните хора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР