Петя Дикова е щастлива до любимия си мъж – поета

...
Петя Дикова е щастлива до любимия си мъж – поета
Коментари Харесай

Петя Дикова поряза мераците на Илиян за сватба

Петя Дикова е щастлива до обичания си мъж – поета Илиян Любомиров, макар че понякога плъзват клюки за раздялата им. Te се радват на двама синове – Александър и Илиян-младши, само че въобще не мислят за женитба и автограф в гражданското. Водещата е дете на разведени родители и бракът не е приоритет за нея. „ За мен този въпрос въобще не стои на дневен ред! ”, безапелационна е чаровната брюнетка.
Любомиров от дълго време имал предпочитание с Петя да се вземат публично, но тя порязала мераците му още в зародиш. Журналистката не желала и да чуе за женитба. С мъжа й доста пъти обсъждали този въпрос, само че тя поддържала мнението, че може да урочасат любовта си, в случай че минат под венчило.

Синовете на Петя и Илиян имат напълно дребна разлика във възрастта . По думите й момчетата много я изтощавали, само че нямало по-голямо благополучие за нея от децатa. Дикова даже мислела за трето, надявайки се някой ден да има и щерка. „ Ако ориста ни сервира този подарък, какво по-хубаво! Готова съм за още едно бебе, само че не и за женитба! Идеята за бялата рокля и цялата суетност не ме блазни! ”, коментирала е журналистката.

След майчинството тя се завърна в ефир като лице на предаването „ Тази неделя ” по Би Ти Ви. Водещата споделя, че малкия екран е доста значима за нея, само че към този момент е пренаредила целите си и кариерата е на назад във времето, а фамилията е преди всичко. Усмихнатата брюнетка не стопира да хвали мъжа си и да акцентира достолепията му. „ Не познавам по-начетен джентълмен от моя! Истински рицар в това материално време! Моят сътрудник е стихотворец. За какво повече мога да бленувам?! ”, удовлетворена е щерката на Аня Пенчева и Сашо Диков.

Тя нееднократно е разказвала историята на запознанството си с Илиян, която почнала в обществената мрежа. Той пръв й написал известие, само че тя му дала отговор чак след година и половина. Не го направила по-рано, тъй като си мислела, че е привързан. „ Видях във Фeйcбук, чe e cгoдeн и гo игнoрирaх . Впocлeдcтвиe ce oкaзa, чe тoвa e някaквa шeгa c кoлeжкaтa му - пoeтecaтa Рeнe Кaрaбaш. Нe били cгoдeни, нo рeшили, чe e зaбaвнo тaкa дa пишe. Пocлe ce cлучи, чe oзвучaвaх нeгoви cтихoвe в тв мaтeриaл зa нeгo. В тoвa видeo тoй cпoдeляшe, чe oбичa пълнeни чушки и муcaкa . Кaзaх нa мoнтaжиcткaтa, кoятo гo пoзнaвa: „ Прeдaй му, чe coлeнитe яcтия нe ca ми cилa, нo глaдeн нямa дa ocтaнe ”. Cлeд тoвa тoй мe пoкaни нa чaй ”, връща лентата на спомените Дикова. От този миг нататък двамата станали неразделни.

Пипи, както я назовават околните, умее да готви, освен това доста добре. Тя е отлична стопанка, макар че преди време майка й не била по този начин. Водещата обаче я оправдава – въпреки всичко звезда от нейния сан не можела да си разреши да шета и да върти метлата. „ Винаги я виждах с прическа, с грим, красиви тоалети, модерени рокли. Тя доста пътуваше, постигаше и още покорява. Никога не съм я виждала да чисти, да пие бира и без изрядния й френски маникюр. Според нея една дама не би трябвало да надига бутилката или да пуши по улиците. Иска ми се като дребна да съм я имала повече време за себе си, само че не я обвинявам, а се удивлявам на забележителните й достижения ”, споделя наследницата на Аня Пенчева. И добавя, че ненапълно наподобява на майка си, само че в това време е и доста друга. За водещата децата са преди всичко и времето с тях е скъпо.

Преди да зачене за първи път, половинката на Илиян Любомиров се страхувала, че може да има затруднения с износването на плода. Тя не крие, че страда от заболяването на Хашимото, която визира най-вече дами в репродуктивна възраст. Установено е, че дамите с това заболяване зачеват по-трудно и при тях съществува нараснала периодичност на спонтанните аборти. Петя Дикова била наясно с всички опасности и първоначално не се решавала да забременее от боязън. За благополучие, журналистката имала голямата поддръжка на мъжа си, който бил уверен, че опитите им за бебе ще се увенчаят с триумф.

Писателят не e спестовен на похвали и обича да хвали половинката си. „ През последните години Пипи направи няколко значими неща. Роди ми двама синове, сътвори и разви национална акция за репродуктивното здраве, снима няколко кино лентата и написа книга. И всичко това, до момента в който е най-хубавата майка и муза! Гледам я още веднъж на екрана, свети високо, по-хубава от всеки път! Моето момиче! ”, изказвал се е поетът по адрес на жена си. Тя пък е удовлетворена, че постоянно е значима и красива в неговите очи – даже когато е по раздърпана тениска у дома и е омазана с бебешко пюре.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР