Петролният пазар умерено се понижава в петък сутринта. Но двете

...
Петролният пазар умерено се понижава в петък сутринта. Но двете
Коментари Харесай

Две срещи определят посоката на петролните цени

Петролният пазар умерено се намалява в петък сутринта. Но двете еталонни международни ограничения ще завършат месеца на плюс. Като за WTI растежът може да се окаже най-важен от януари насам на фона на ескалацията на напрежението в Близкия изток и спада на запасите в Съединени американски щати.

Предтоят обаче две значими срещи, които ще дефинират бъдещата посока на петролните цени.

Августовските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден поевтиняват с $0,45 - до $66,10 за барел. В четвъртък тяхната цена се увеличи с 6 цента - до $66,55 за барел.

Стойността на американския пример WTI с доставка август на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време понижава с $0,32 - до $59,11 за барел. В хода на вчерашната търговия цената на тези договори нарастна с 5 цента - до $59,43 за барел.

От началото на юни цената на Brent се повиши с съвсем 3%, а тази на WTI подскочи с 11%.

През тази седмица основният положителен фактор на петролния пазар бяха данните за забележителното съкращаването на запасите от суровината в Съединени американски щати - с 12,79 млн. барела. Както и изострящото се напоследък напрежение сред Съединени американски щати и Иран след офанзивата над петролните танкери и свалянето на американския безпилотен аероплан над Ормузкия пролив.

Заедно с това в напълно близко време ще се състоят две значими срещи, които могат да дефинират бъдещата посока на петролните цени.

Става дума за плануванаъа за на следващия ден в Япония среща на американския президент Тръмп и китайския водач Си Дзинпн, които ще обсъдят комерсиалните спорове сред двете страни.

А при започване на идната седмица във Виена, страните от ОПЕК и другите участнички в съглашението за ограничение на добива, включително Русия, ще осъдят неговото продължение до края на годината.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР