Петролният гигант Сауди Арамко е поискал от банки да представят

...
Петролният гигант Сауди Арамко е поискал от банки да представят
Коментари Харесай

Сауди Арамко търси финансиране за възстановяване на мощностите си

Петролният колос " Сауди Арамко " е изискал от банки да показват оферти за разпределяне на заем за планово финансиране от над 1 милиарда $, оповестява Ройтерс, цитирайки два свои източника с директно знание по въпроса.

Искането на държавната петролна компания на Саудитска Арабия е било отправено тази седмица, уточни един от източниците.

На този стадий обаче не е ясно естеството на плановете, за които ще бъдат употребявани средствата по това планово финансиране.

Самото искане, отправено към банките, идва единствено няколко дни след въздушните набези от 14-ти септември против две основни петролни съоръжени на " Сауди Арамко ", които провокира съществено вреди и доведоха до понижаване на половина на производството на недопечен нефт, или с 5,7 млн. барела на ден, на най-големия международен експортьор на черно злато в лицето на Саудитска Арабия.

От компанията " Арамко " към момента няма коментар на тази информация, показва Ройтерс.

Новината следва разнообразни непотвърдени информации от последните дни, че плануваното Първоначално обществено предложение “ (ППП, или IPO) на компанията " Сауди Арамко " (излизане на компанията на борсата) може да бъде отсрочено, или даже анулирано за неустановен интервал след въздушните офанзиви по-рано този месец.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР