Петролните фючърси продължават да се понижават драматично за втора поредна

...
Петролните фючърси продължават да се понижават драматично за втора поредна
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да падат

Петролните фючърси не престават да се намаляват трагично за втора поредна сесия от началото на седмицата заради засилващите се терзания за ограничавания потенциал за запазване на недопечен нефт в международен мащаб и упованията, че търсенето на черното злато може да стартира да се възвръща единствено едва предвид на последователното облекчение на рестриктивните мерки, въведени поради пандемията от ковид.
Фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI с доставка през юни поевтиняват във вторник с 13% към Щатски долар 11.00 за барел, като при започване на търговията те удариха ценово дъно към $10,64 за барел. Този нов спад е реалност, откакто в понеделник фючърсите на WTI се сринаха с 25%.
Фючърсите на петрола брент с доставка през юни, изтичащи на 30 април, се намаляват с 4% към $19,20 за барел, като за в този момент удариха ценово дъно за деня към $18.85 за барел. Ден по-рано те поевтиняха с близо 7%, откакто през миналата седмица се сринаха с 23.7%.
Основна причина за продължаващото мощно поевтиняване на търгуваните петролни фючърси са терзанията, че в скоро време няма да има къде да се съхраняват закупените петролни количества предвид на все по-слабото ползване на нефт поради спада на международната икономическа интензивност на фона на рестриктивните мерки, налагани по целия свят, с цел да се ограничи разпространяването на ковид.
Дори и и откакто Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници, водени от Русия, стартират от 1-ви май да извършват контрактуваното в границите на "ОПЕК + " взаимно редуциране на производството с близо 10 млн. барела дневно, този размер е изцяло непълен, с цел да компенсира спада в търсенето в международен мащаб с към 30 млн. барела дневно.
"Докато виждаме известно намаляване на растежа на новите случаи с COVID-19, а някои страни стартират да облекчават въведените поради коронавирусните ограничавания, тези първични ходове наподобяват много ориентировъчни. Пазарът наподобява се доближава до гледната точка, че в скоро време няма да има бързо възобновяване на търсенето на нефт ", означи пред Ройтерс Даниел Хинес - старши анализатор на стоковите пазари в Australia and New Zealand Banking Group (ANZ).
В резултат на срутва в търсенето, световните петролни складови складове на сушата се правят оценка на към 85% запълнени към предходната седмица, сочат данни на консултантската компания Kpler.
В знак на обезсърчение на енергийната промишленост да откри места за предпазване на нефт, петролните търговци към този момент прибягват до наемането на скъпи американски корабни танкери, на които да съхраняват бензин или корабно гориво, показват източници на Ройтер от корабоплавателния бизнес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР