Силите на Саудитска Арабия са получили заповед да убиват хора,

...
Силите на Саудитска Арабия са получили заповед да убиват хора,
Коментари Харесай

„Убивайте всеки, за да разчистите земята“: Саудитска арабия ще строи футуристичен екоград

Силите на Саудитска Арабия са получили заповед да убиват хора, с цел да разчистят терена за нов футуристичен град, плануван като част от план за 500 милиарда $, който цели да усили Брутният вътрешен продукт на страната. 

Бивш офицер от разузнаването на Саудитска Арабия твърди, че му е казано да употребява " смъртоносна мощ " против всички " бунтовници ", които отхвърлят да изоставен домовете си, споделя Би Би Си.

Полковник Рабих Аленези показва че му е било подредено да изгони селяни от племе в страната от Персийския залив, с цел да обезпечи теритотията за The Line, който е част от екопроекта Neom.

 Футуристичен портал свърза литовската столица Вилнюс с полския град Люблин Любопитно 3 мин. Футуристичен портал свърза литовската столица Вилнюс с полския град Люблин  След 7 години разкол: Иран и Саудитска Арабия възобновяват връзките си Светът 2 мин. След 7 години разкол: Иран и Саудитска Арабия възобновяват връзките си  Аракис на Земята: Безкрайните пясъци на пустинята, въодушевила визията на „ Дюн “ (СНИМКИ и ВИДЕО) Светът 3 мин. Аракис на Земята: Безкрайните пясъци на пустинята, въодушевила визията на „ Дюн “ (СНИМКИ и ВИДЕО)  За първи път жена от Саудитска Арабия ще взе участие в „ Мис Вселена “ (СНИМКИ) Светът 2 мин. За първи път жена от Саудитска Арабия ще взе участие в „ Мис Вселена “ (СНИМКИ)  Футуристичен портал свърза литовската столица Вилнюс с полския град Люблин Любопитно 3 мин. Футуристичен портал свърза литовската столица Вилнюс с полския град Люблин  След 7 години разкол: Иран и Саудитска Арабия възобновяват връзките си Светът 2 мин. След 7 години разкол: Иран и Саудитска Арабия възобновяват връзките си  Аракис на Земята: Безкрайните пясъци на пустинята, въодушевила визията на „ Дюн “ (СНИМКИ и ВИДЕО) Светът 3 мин. Аракис на Земята: Безкрайните пясъци на пустинята, въодушевила визията на „ Дюн “ (СНИМКИ и ВИДЕО)  За първи път жена от Саудитска Арабия ще взе участие в „ Мис Вселена “ (СНИМКИ) Светът 2 мин. За първи път жена от Саудитска Арабия ще взе участие в „ Мис Вселена “ (СНИМКИ)

По думите на Аленези един човек е бил погубен по време на митинг против насилственото изселване. От Саудитското държавно управление и екипа на Neom са отказали коментар.

Проектът, който е на стойност 500 милиарда $, е част от тактиката на страната Saudi Vision 2030, съгласно която стопанската система на кралството не би трябвало да бъде съсредоточена единствено върху петрола.

The Line е представян като град без коли, необятен единствено 200 м и дълъг 170 км, макар че до 2030 година се чака да бъдат приключени единствено 2,4 км от плана. Десетки международни компании вземат участие в построяването на Neom.

Снимки на плана. Инфо: Neom.com

" Без пътища, коли или нездравословни излъчвания. Проектът ще работи със 100% възобновима сила, 95% от земята ще бъде непокътната за природата. Здравето и благосъстоянието на хората ще бъдат с приоритет пред превоза и инфраструктурата, за разлика от обичайните градове ", написа в описанието на Neom.

Престолонаследникът на Саудитска арабия принц Мохамед бин Салман разказва региона като съвършеното „ празно платно “. Според данни на държавното управление обаче повече от 6000 души са били преместени поради плана, а правозащитната организация ALQST твърди, че цифрата е по-голямо.

Селищата, възпрепятстващи плана, са били обитаеми най-вече от племето Хувейтат – антично, обичайно номадско бедуинско племе, което от генерации населява района Табук в северозападната част на страната.

Според Рабих Аленези от заповед, издадена през април 2020 година, ставало ясно, че  Хувейтат се състои от „ доста бунтовници “ и тези, които не престават да се съпротивляват на изселването, би трябвало да бъдат убити. С това се позволява потреблението на смъртоносна мощ против всеки, който остане в дома си.

Снимки на плана. Инфо: Neom.com

Полковникът избегнал задачата си по измислени медицински аргументи.

Абдул Рахим ал-Хувейти отказал да разреши на комисията по аграрен указател да оцени собствеността му и е бил убит от саудитските управляващи ден по-късно. Преди това той разгласява голям брой видеоклипове в обществените мрежи, с които демонстрира митингите против изселванията.

В изказване на саудитската държавна сигурност се твърди, че Абдул Рахим ал-Хувейти е разкрил огън по силите за сигурност и те са били принудени да отвърнат. Правозащитни организации и Организация на обединените нации обаче показват, че мъжът е бил погубен просто тъй като се е съпротивлявал на изселването.

Източник, осведомен с работата на дирекцията на саудитското разузнаване, разяснява, че показанията на полковника са в сходство с това, което са знаели за сходни задачи.

Най-малко 47 други поданици са били арестувани, откакто са се съпротивлявали на изселването. Според Организация на обединените нации и ALQST доста от тях са били преследвани по обвинявания, свързани с тероризъм.

Снимки на плана. Инфо: Neom.com

От тях 40 остават в ареста, петима от които са наказани на гибел, показват ALQST.

Няколко души са били задържани единствено поради това, че обществено са оплаквали гибелта на Абдул Рахим ал-Хувейти в обществените медии.

Саудитските управляващи споделят, че на тези, които би трябвало да се реалокират поради The Line, е препоръчана отплата. Но съгласно ALQSТ  изплатените суми са доста по-ниски от обещаните.

„ Просто миришеше на нещо извънредно – нещо, което беше наложено на тези хора. Не е редно настъпваш гърлата им с токчетата на ботушите си, с цел да можеш да напредваш “, разяснява някогашен старши изпълнителен шеф на план от Neom.

Той напуснал плана по-малко от година откакто се включил към него, тъй като бил отчаян от ръководството му.

Главен изпълнителен шеф на английска компания за обезсоляване, която се отдръпва от второстепенен план за 100 милиона $ за The Line през 2022 година, също е извънредно сериозен.

„ Може да е добре за някои високотехнологични хора, живеещи в този регион, само че какво да кажем за останалите? “ пита Малкълм Ау, основен изпълнителен шеф на Solar Water PLC.

„ Местното население би трябвало да се преглежда като скъп актив, като се има поради какъв брой добре познава региона. Трябва да потърсите съвет от тези хора, с цел да подобрите, да създадете, да пресъздадете, а не да ги премахвате ", разяснява Ау.

Разселените заобикалят мнения, като показват, че говоренето пред задгранични медии може в допълнение да заплаши техните арестувани родственици.

„ Те водят война против хората, война против нашата еднаквост “, споделя потърпев мъж.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР