Петролен танкер и товарен кораб се сблъскаха в събота вечерта

...
Петролен танкер и товарен кораб се сблъскаха в събота вечерта
Коментари Харесай

32-ма изчезнали след сблъсък на два кораба край Китай

Петролен танкер и товарен транспортен съд се сблъскаха в събота вечерта край източното крайбрежие на Китай, като 32-ма души се водят изчезнали след случая, заяви Агенция Франс Прес.

Регистрираният в Панама танкер „ Санчи “, който превозваше 136 000 тона ирански петролен кондензат за Южна Корея, се подпали след конфликта. Намиращият се на борда екипаж - 30 иранци и двама бангладешци, се водят изчезнали.

Товарният транспортен съд е развален след конфликта, само че вредите не пречат на плаваемостта му, като е избавен екипажът му от 21 души - всичките китайски жители, заяви министерството на превоза на Китай.

Танкерът продължаваше да гори в неделя след конфликта на 290 км източно от Шанхай. Негов притежател е Иранската национална компания за танкери, а операторът също е ирански -  „ Глори шипинг “.

Товарният транспортен съд „ Кристал “ плава под флага на Хонконг, като транспортира 64 000 тона зърно.

Заради пожара от танкера има теч на нефт и китайските управляващи са изпратили към мястото на случая специфични кораби за разчистване, с изключение на избавителните. Причината за конфликта се проверява.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР