Петролът скочи с близо 5% за барел заради ескалацията на

...
Петролът скочи с близо 5% за барел заради ескалацията на
Коментари Харесай

Как ще се отрази на цените на горивата ескалацията на напрежението в Близкия изток?

Петролът скочи с близо 5% за барел поради ескалацията на напрежението в Близкия изток. Ще се отрази ли това на цените на горивата у нас?

За часове цената на петрола скочи с три $. Това е презастраховането на борсовите играчи в нестабилната геополитическа конюнктура, считат от Българската петролна и газова асоциация (БПГА).

Репортерът на „ Скай Нюз “ Стюарт Рамзи с извънреден роман особено за bTV

„ За благополучие това се компенсира от обстоятелството, че през последната седмица цените на петрола спаднаха с към 7-8 $, т.е. ние сега сме в някаква златна среда и се надявам, че това ще ни разреши най-малко в идващите дни, да нямаме покачване в цените на горивата “, изяснява Светослав Бенчев от БПГА.

Ако обаче спорът се разрасне и засегне Иран, тогава цените ще скочат с 10 $ за барел.
„ Това, което Иран правеше до момента, е, че вливаше количества на пазара. Това даваше сигурност “, изяснява още Светослав Бенчев.

Следете всички събития в този онлайн репортаж

Според Мартин Владимиров, до момента в който по света цените порастват, у нас горивата би трябвало да са по-евтини с най-малко 30 стотинки на литър – най-много поради дерогацията за съветския нефт.

„ У нас, в случай че „ Лукойл “ се възползва от това международно нарастване на цените, би трябвало да забележим сходно нарастване в идващите две-три седмици. Ако спорът в Израел остане стеснен до линията Газа или до Западния бряг и някой от огромните играчи на петролния пазар в Близкия изток не се намеси, цената би трябвало да се успокои, дори бихме видели намаляване “, разяснява тематиката и Мартин Владимиров от Центъра за проучване на демокрацията.

Това е битка за територия, която се трансформира в един от най-трудните за разрешаване спорове в света

Bloomberg оповестява, че и цената на златото в международен мащаб се усилва, а съгласно специалистите у нас - това е един от най-сигурните способи за опазване на активите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР