Петролът се понижи в азиатската търговия преди срещата на министрите

...
Петролът се понижи в азиатската търговия преди срещата на министрите
Коментари Харесай

Петролът леко поевтиня

Петролът се намали в азиатската търговия преди срещата на министрите от ОПЕК+ на фона на оценка от страна на вложителите за това дали задържането на високото равнище на лихвите в Съединени американски щати ще понижи търсенето на суровината, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се намалиха с 6 цента до 90,86 $ за барел.

Котировките на американския лек недопечен нефт поевтиняха с 5 цента до 89,18 $ за барел.

Вчера по публични статистически данни стана известно, че откритите работни места в Съединени американски щати са се нараснали с максимален брой от повече от две години, което е провокира в допълнение внезапно повишаване на доходността на държавните облигации, заради опасения на пазарни участници и анализатори, че досегашните дейности на Управлението за федерален запас на Съединени американски щати може би не са задоволителни, с цел да охладят стопанската система на страната. " Смята се, че устойчивият пазар на труда дава повече пространство на УФР да поддържа високи лихвени проценти за по-дълго време “, показаха чиновници на Ай Джи (IG).

Друга причина за лекия спад на суровината е и поскъпващият $, който прави петрола по-скъп за притежателите на други валути.

Организацията на страните експортьорки на нефт и съдружниците ѝ, или ОПЕК+, се чака да резервира политиката на добива непроменена на срещата си през днешния ден, откакто членовете Саудитска Арабия и Русия удължиха съкращенията на добива до края на годината.

Инвеститорите също наблюдават от близко търсенето и предлагането в Съединените щати. Данните от промишлеността демонстрират, че запасите от недопечен нефт са намалели с към 4,2 милиона барела през седмицата, завършила на 29 септември, съгласно пазарни източници, цитиращи данни на Американския петролен институт.

Данните на държавното управление на Съединени американски щати за запасите би трябвало да бъдат оповестени по-късно през днешния ден. Осем анализатори, интервюирани от Ройтерс, пресметнаха приблизително, че запасите от недопечен нефт са намалели с към 500 000 барела през седмицата до 29 септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР