Петролът поскъпна в азиатската търговия днес, след като стачка в

...
Петролът поскъпна в азиатската търговия днес, след като стачка в
Коментари Харесай

Стачка в петролния сектор на Норвегия тласна нагоре котировките


Петролът нарастна в азиатската търговия през днешния ден, откакто стачка в петролния бранш на Норвегия предстоящо наруши добива на нефт и газ, засилвайки дефицита в предлагането, осведоми Си Ен Би Си. 

Фючърсите на сорта Брент от Северно море нарастнаха с 82 цента или 0,7 на 100 до 114,32 $ през днешния ден след скока с 2,4 на 100 през вчерашния ден. 

Американският лек недопечен нефт увеличи цената си с цели 2,58 $ или 2,4 на 100 до 111,01 $ за барел по отношение на стойностите в края на петъчната търговия. Вчера американските пазари бяха затворени по случай Деня на независимостта. 

Работници в норвежкия петролен бранш започнаха през днешния ден стачка, която се чака да свие добива на нефт и газ с 89 000 барела петролен еквивалент на ден. От тези количества газът е 27 500 барела петролен еквивалент на ден, посочи енергийният колос " Екуинор " (Equinor).  

От на следващия ден добивът ще бъде понижен със 130 000 барела на ден, което се равнява на към 6,5 % от производството на Норвегия, съгласно калкулации на Ройтерс. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР