Петролът поевтинява в началото на търговията във вторник, след като

...
Петролът поевтинява в началото на търговията във вторник, след като
Коментари Харесай

Петролът поевтинява, след като САЩ обяви нови продажби на част от стратегическите петролни резерви


Петролът поевтинява при започване на търговията във вторник, откакто Съединени американски щати оповестиха ново осъществяване на част от своите стратегически петролни запаси в опит да компенсират възходящия ценови напън, провокиран от възходящото търсене в Китай и проекта на Русия да понижи добива.

Късно нощес Съединени американски щати оповестиха, че ще се стремя да продаде 26 милиона барела от стратегическия си петролен запас в сходство с бюджетния мандат, признат през 2015 година През предходната година администрацията на президента Джо Байдън подреди невиждано освобождение на нефт от стратегическите запаси на Съединени американски щати, с цел да се пребори с инфлационните последствия от войната в Украйна, в това число със скока на цените на бензина. Оттогава Министерството на енергетиката се опита да спре някои от продажбите, изисквани от законодателството от 2015 година, с цел да може стратегическият запас да бъде още веднъж запълнен.

Новината от нощес ограничи повишаването на петрола от последните дни, което беше вследствие на решението на Русия да понижи от март петролното си произвеждане с 500 хиляди барела дневно, което е към 5% от общите съветски добиви.

Фючърсите на нефт Брент поевтиняват към 10.30 часа българско време с 0,6% към 86 $ за барел, откакто през вчерашния ден нарастнаха до двуседмичен връх към 86,95 $ за барел - най-високо ценово равнище от 30-ти януари насам.

Графика на нефт Брент (в долари за барел)



Фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI пък се намаляват през днешната търговия с към 15% към 79 $ за барел, отстъпвайки от вчерашното най-високо ценово равнище за февруари към 80,62 $ за барел.

Междувременно терминалът Джейхан в Турция, през който се изнася към 1 милион барела недопечен нефт дневно, възобнови работата си, откакто беше спрян поради мощно земетресение предходната седмица. Това също способства за днешното внимателно поевтиняване на значимата енергийна суровина.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР