Петра Влъхова (Словакия) и Марко Шварц (Австрия) спечелиха градското състезание

...
Петра Влъхова (Словакия) и Марко Шварц (Австрия) спечелиха градското състезание
Коментари Харесай

Влъхова победи Шифрин в Осло

Петра Влъхова (Словакия) и Марко Шварц (Австрия) завоюваха градското съревнование по успореден слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Осло (Норвегия). Надпреварата се организира в долната част на щанцата по ски-скокове в Холменколен, която е употребена за Олимпийските игри през 1952 година.

При дамите в огромния край Влъхова победи миналогодишната шампионка и носителка на Световната купа за последните два сезона Микаела Шифрин (САЩ). Влъхова беше по-бърза от американката с 21 стотни от секундата в първия манш и усили на 39 стотни преднината си след втория. За словачката това е втора победа за сезона и шеста в кариерата й за Световната купа. Трета се подреди Уенди Холденер (Швейцария), която в дребния край се наложи над Анна Свен Ларсон (Швеция).

Шифрин води в генералното класиране за Световната купа с 1114 точки, следвана от Влъхова с 668 точки и Холденер с 454.

При мъжете Марко Шварц победи в огромния край Дейв Райдинг (Великобритания) и стигна до първия триумф в кариерата си за Световната купа. Шварц завоюва първия манш от финала с 28 стотни, а Райдинг направи неточност, пропусна врата и беше дисквалифициран във втория манш. Британецът направи ужасно съревнование, откакто на четвъртфиналите отстрани огромната звезда на алпийските ски Марсел Хиршер (Австрия), а на полуфиналите се оправи с миналогодишния първенец Андре Мирер (Швеция). Швейцарецът Рамон Ценхойзерн приключи на трето място, откакто победи в дребния край Андре Мирер.

Хиршер води в генералното класиране за Световната купа с 656 точки, пред втория Макс Франц (Австрия), който има 408 точки, само че не взе участие в Осло. Трети е Александър Аамод Килде (Норвегия) с 392 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР