Петра ТАШЕВАС демокрацията отмина и времето на коректните услуги от

...
Петра ТАШЕВАС демокрацията отмина и времето на коректните услуги от
Коментари Харесай

Как писмо не стигна до получател заради 5 стотинки

Петра ТАШЕВА

С демокрацията отмина и времето на правилните услуги от " Български пощи ". Ще ви опиша по какъв начин бях " обслужена " неотдавна - за доказателство, че мъчно може да се разчита на нашите пощи. Занесох в междинен плик няколко листа А 4, които служителката в софийския пощенски клон 1330 претегли и налепи с марки за 80 стотинки. После ми сподели да пусна плика в кутията пред постройката. Но писмото цяла седмица не стигна до адреса. Едва след една седмица ми върнаха назад плика с записка, че не достигали пет стотинки, с цел да бъде отпратено на посочения адрес.

Питам се: " Защо това писмо не беше доставено на адреса, пък там щяха да бъдат доплатени тези " проблематични " пет стотинки? " Напразно се запитвам. Отдавна " Български пощи " не са това, което бяха. Там работят хора неподготвени, а не тези предходни пощаджии, които се чакаха с почитание и наслада от жителите.

Сега има частни компании, които правят сходни услуги. Вярно е, че при тях услугите са доста по-скъпи, само че най-малко задоволяват условията на клиентите си. И да не се чудим, когато притежателите на такива частни компании са забогатели. " Демократичната " ни страна се оказа мащеха за доста от предходните ни предприятия, за жал. Може това да е станало с " помощ " извън, само че и ние сами направихме по този начин, че да изчезнат добре проведените и потребните предприятия у нас от така наречен тоталитарно време. Сега на вятъра се тюхкаме, само че загубихме доста от добре уредения си живот в някои връзки, както и много от печелившите си предприятия и уредените порядки в обществото.

Не желая да подсещам и по какъв начин след Освобождението са основани " Български пощи ", по какъв начин са били обучавани бъдещите чиновници и какъв брой авторитетни и постоянни бяха те - имаха лични парцели, чиновниците им бяха с униформи и можеше да се разчита на услугите им, на тяхната професионална уместност. Всичко това отиде в предишното, което към този момент в никакъв случай няма да се върне. Както и доста други неща у нас, наред с фабриките, заводите и откритите обичаи и нрави. Можем единствено да съжаляваме, че в днешното време загубите ни са огромни - и в честен, и в веществен проект.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР