Петра Квитова нямаше най-добрия старт на сезона, след като допусна

...
Петра Квитова нямаше най-добрия старт на сезона, след като допусна
Коментари Харесай

Индиън Уелс: Квитова оцеля след обрат, Контавейт с безкомпромисно начало

Петра Квитова нямаше най-хубавия старт на сезона, откакто позволи серия ранни провали и през днешния ден бе напът да инкасира ново такова, но показва темперамент и съумя да обърне събитията в своя изгода и да потегли с трисетова победа на WTA 1000 шампионата в Индиън Уелс. Чехкинята надви с 6:7(4) 6:4 6:4 над международната №59 Александра Саснович в мач, траял над 2 часа и половина, с цел да си подсигурява място в третия кръг на конкуренцията, където я чака конфликт с шестата сложена Мария Сакари.

В откриващия сет никоя от двете тенисистки не можеше да откри своя темп на сервис, което стана причина за голям брой благоприятни условия за пробив. Квитова на два пъти се снабди със сетболи на ретур, които по този начин и не бяха материализирани и по тази причина се стигна до тайбрек, чието начало бе в интерес на двукратната шампионка от Уимбълдън, която обаче след това намали интензитета в играта си и завоюва единствено една от последните осем точки в частта.

Вторият и третият сет се развиха по еднакъв метод, защото и в двата чехкинята си обезпечи ранна преднина от пробив, която успяваше да поддържа с помощта на солидния си начален удар и отлична игра от главната линия, извели я до крайния триумф.

Mission accomplished
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР