Петото (почти) юбилейно издание на Нощта на театрите ще се

...
Петото (почти) юбилейно издание на Нощта на театрите ще се
Коментари Харесай

Клонират актьори за двойната Нощ на театрите

Петото (почти) юбилейно издание на Нощта на театрите ще се състои на 4 и 5 ноември и ще включва двойно повече събития от нормално с присъединяване на над 1200 създатели от разнообразни театрални стилове. Те ще показват своите продукции в близо 60 местоположения (театрални зали, галерии, кина, клубове) в 15 града.

Двойна ще е освен Нощта, „ двойни “ са и нейните посланици. Проектът „ Нощни персонажи” ще покаже двойствената актьорска същина посредством облиците на Владимир Пенев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Деян Донков, Иван Бърнев, Ованес Торосян, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Максим Ешкенази, Силвия Петкова, Теодора Духовникова, Луиза Григорова, Ана Пападопулу, Весела Бабинова и Елена Телбис. Кадрите, дело на топ фотографa Диляна Флорентин, ще могат да се видят в галерия в Народния спектакъл, Националната библиотека и в Mall Plovdiv.

„ И на следващия ден ще има Театър. (Р)еволюцията на театралната аудитория “ е тематиката на полемиката, която ще е подгрява събитието на 1 ноември в Народния. спектакъл. В разгара сме на „ сеизмична “ смяна в културното произвеждане - наклонност, която се следи в международен мащаб, настояват уредниците на проявата. Все по-настоятелно става изместването на фокуса от спокойното съзерцание и наблюдение (т.нар. „ просвета на спокойствието “) към дейното правене на просвета. Тези промени изискват ново равновесие и основават ново потомство културни водачи, подготвени да одобряват и интегрират всички форми на културни практики. Именно това е определящото предизвикателство на театралното „ на следващия ден “ – вярно да се разпознават опциите, които технологиите оферират и да се употребяват за реализиране на по-голяма ангажираност на аудитoрията към културното наличие.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР