Петото издание на най-чаканото събитие ще се проведе на 16

...
Петото издание на най-чаканото събитие ще се проведе на 16
Коментари Харесай

Грандиозният концерт Обичам Бургас поставя завършек на богатото културно лято

Петото издание на най-чаканото събитие ще се организира на 16 септември в Летния спектакъл

Петото издание на обичайния концерт-спектакъл „ Обичам Бургас “ ще предложи на публиката угощение на гении. Това разкри пред Флагман.бг Веселин Пренеров, който е уредник на грандиозното събитие, което ще сложи свършек на богатото културно лято. 

То ще се организира на 16 септември от 20.30 часа в Летния спектакъл.

„ Това е един специфичен концерт, изработен от бургазлии за бургазлии – приказност от доста изкуства, музика, танци, изобразително изкуство и лирика “, сподели Пренеров. Освен уредник той е сценарист, водещ и режисьор на най-чакания през годината концерт. 

Над 140 реализатори и актьори ще вземат присъединяване в спектакъла, като тази година има една самобитна среща на поколянията – от млади и начинаещи създатели до неповторими живи митове на бургаската и българската просвета. Сред тях са поетът Недялко Йорданов, маестро Стефан Диомов, Ваньо Вълчев, Жан Шейтанов, Явор Велчев, Кристиана Кирилова, ДВГ „ Изгревчета “, дует ШИК, Мустафа Чаушев, вокално трио DÉJÀ VU, Кристина Дончева, Гергана Великова, Пламена Бенова. Специални хореографии за песните на изпълнителите са подготвили Expose Team и XNRG crew, Танцово студио 29, СКХГ " Черноморец ", КСТ " Бургас 1975 ", КСА " Нефтохимик 2011 ", Мажоретен състав при НЕГ " Гьоте ".
 Веселин Пренеров е уредник, сценарист, режисьор и водещ на концерта-спектакъл " Обичам Бургас "
По традиция и тази година присъединяване ще вземе група, която не е бургаска, само че пък е в листата от претенденти да стане част от културата на този град. Става въпрос изпълнителите кандидат-бургазлии от Юпитер 7. В бандатата са млади възпитаници от Софийското музикално присъединяване, които са деца на известни музиканти. 

Специален посетител на „ Обичам Бургас “ ще бъде и международният рекордьор по плуване Цанко Цанков, който не стопира да популяризира града и България по всички краища на планетата. Последно той преплува 37 км в откритите и студени води на Тихия океан. Така Цанко стана първият българин, минал сполучливо от остров Санта Каталина до Лос Анджелис. 

Публиката също ще има своето място в спектакъла. По традиция всеки фен получава флагче с текст „ Обичам Бургас “, което остава безценен спомен от събитието.

 „ Този концерт-спектакъл е свършек на богатия културен сезон на Бургас. Той има доста по-особена атмосфера – духът, очарованието, хубостта на Бургас – този град-люлка на гениите в действителност си дават среща. Затова хората толкоз обичат средата на септември, когато „ Обичам Бургас “ ги събира. Тази среща ражда ентусиазъм, любов, съпреживяване, които остават дълго след концерта. Събота музикалната ключова дума в града е „ Концерт обичам Бургас! “, безапелационен е уредникът Веселин Пренеров. 

Всеки, който желае да стане част от грандиозното шоу, да побърза! Билетите са на привършване. Те могат да бъдат закупени от Касата на Часовника, както и от касите на Летния спектакъл в деня на събитието. 


 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР