Петнайсет души бяха убити, след като въоръжен мъж откри огън

...
Петнайсет души бяха убити, след като въоръжен мъж откри огън
Коментари Харесай

Масовият убиец в Ижевск е нацист с жълта книжка

Петнайсет души бяха убити, откакто въоръжен мъж откри огън в учебно заведение в съветския град Ижевск. Единайсет от жертвите са деца. Ранените са 24: двама възрастни и 22 деца. В Република Удмуртия, чиято столица е Ижевск, е разгласен тридневен печал.



Снимки БГНЕС

Нападателят се споделя Артьом Казанцев, на 34 години, някогашен ученик на учебното заведение. Говорителят на Следствения комитет Светлана Петренко заяви: " Нападателят се е самоубил. До момента е открито, че е бил облечен с черна фланелка с нацистки знаци и маска. Не е носил със себе си документи ". 

Ръководителят на Република Удмуртия Алексадър Бречалов добави: " Знаем, че се е водел на доклад в психоневрологичния диспансер. Има догатки, че се е придържал към нацистка идеология ".

По информация на Росгвардия нападателят е бил въоръжен с два газови револвера, модифицирани в бойни.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че президентът Владимир Путин изрича откровените си съболезнования на околните на жертвите и пожелава бързо възобновяване на ранените.

Песков уточни, че Путин е дал съответните разпоредби на федералните и районните управляващи и увери, че всички обществени въпроси ще бъдат решени. Освен това представителят на Кремъл опроверга появилата се през последните дни в някои медии информация, че съветските граници ще бъда затворени по отношение на оповестената в страната частична военна готовност. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР