Петкратният шампион на “Купа Дейвис” Испания посреща Германия в най-интересния

...
Петкратният шампион на “Купа Дейвис” Испания посреща Германия в най-интересния
Коментари Харесай

Надал се впуска в търсене на рекордна победа за Купа Дейвис

Петкратният първенец на “Купа Дейвис” Испания посреща Германия в най-интересния четвъртфинален конфликт от неофициалното Световно отборно състезание по тенис. Носителят на 16 трофеи от “Големия шлем” и международен номер 1 Рафаел Надал е суперзвездата в тази фаза на шампионата, като се чака да излезе на кортовете във Валенсия и да помогне на страната си да прескочи подлото затруднение.

Rafael Nadal as he arrived at the airport in Valencia. Photos from Tanika timeline #iZoomed pic.twitter.com/uFmRVUzFcM
— aRNi (@Arni_Abd) April 2, 2018
Надал ще опита да завоюва 23-ата си поредна победа в “Купа Дейвис”, което би било връх в конкуренцията (сингъл и двойки). Последното му проваляне е в тандем с Фелисиано Лопес през 2005 година в плейофите на Световната група, когато въпреки всичко Испания надвива над Италия с 3:2 победи.
Матадора, който има 22 следващи победи на сингъл след дебюта си против Чехия през 2004 година, е в тим с Пабло Кареньо-Буста, Роберто Баутиста Агут, Давид Ферер и Лопес.

Rafa Nadal’s first practice in Plaza de Toros #TenisEspaña#CopaDavis pic.twitter.com/zXJp8iO4Eh
— Rafa Nadal Morocco (@ReyDelTenis_) April 3, 2018
Испания ще се опита да стигне полуфиналите на “Купа Дейвис” за първи път от 2012 година, само че съперникът Германия не се оплаква от липса на класа, нищо че от 2007-ма не е стигал до предпоследната фаза на шампионата. В състава на Бундестима са Александър Зверев, Филип Колшрайбер, Ян-Ленард Щруф и Максимилиан Мартерер.

Победителят ще се изправи против Италия или Франция. Италия е първенец от 1976 година и ще има комплицирана задача против настоящия притежател на трофея, само че пък е позволила единствено едно проваляне от последните си седем семейства. В състава на “адзурите” са Фабио Фонини, Паоло Лоренци, Андреас Сепи, Симоне Болели и Матео Беретини. Французите са Люка Пуй, Адриан Манарино, Ришар Гаске, Пиер-Юг Ербер и Никола Маю.

Другите четвъртфинални двойки са Съединени американски щати - Белгия и Хърватия - Казахстан. Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР