Петкратният победител в рали Дакар, Насер Ал-Атия се присъединява към

...
Петкратният победител в рали Дакар, Насер Ал-Атия се присъединява към
Коментари Харесай

НАСЕР АЛ-АТИЯ СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ РАЛИ-РЕЙД ОТБОРА НА DACIA

Петкратният победител в рали Дакар, Насер Ал-Атия се причислява към тима на Dacia за рали-рейд шампионата като формален водач
Той ще се състезава публично с марката в тестовите етапи през 2024 година, преди да се включи в Дакар и Световния рали-рейд шампионат на FIA (W2RC) през 2025 година, дружно със Себастиан Льоб и Кристина Гутиерес Ереро.

Днес Dacia приветства публично Насер Ал-Атия в своя тим за рали-рейд шампионата. 52-годишният Насер е повторен международен рали първенец на FIA в WRC-2 и 19-кратен победител в рали шампионата на FIA в Близкия изток сред 2003 и 2015 година Той е взел участие в редица рали, рали-рейд и пистови надпревари. Неговият връх в рали-рейд надпреварите няма аналог. Той е петкратен победител в Световния крос-кънтри рали шампионат и повторен победител в Световния рали-рейд шампионат.

В рали Дакар Насер той е безспорна легенда. През 2010 година финишира на второ място, 2 минути и 12 секунди след Карлос Сайнц. През 2011 година печели първия си Дакар, изпреварвайки Жиниел де Уилърс и Карлос Сайнц.

След това Насер още веднъж печели Дакар през 2015, 2019, 2022 и 2023 година, с навигатора Матийо Баумел, който също ще бъде до него в тима на Dacia. 47-годишният Матийо е един от най-успешните навигатори във Франция с 4 победи в Дакар и 12 трофеи от Световния шампионат (две в рали-рейд надпреварите, 1 в WRC2 и 9 в MERC).

Насер Ал-Атия и Матийо Баумел ще бъдат третият екип, който се причислява към тима на Dacia за нейните рали-рейд завършения наред със Себастиан Льоб и Фабиан Луркин, както и Кристина Гутиерес Ереро и Пабло Морено Хуете.

От 2024 година трите екипа ще тестват прототипа на марката, работещ със синтетично гориво, на пистите на рали Мароко. Тяхната обща цел - да завоюват Дакар!

*Източник: www.dacia.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР