Петкратната шампионка Винъс Уилямс се завърна на Уимбълдън четвърт век

...
Петкратната шампионка Винъс Уилямс се завърна на Уимбълдън четвърт век
Коментари Харесай

Винъс Уилямс: Лош ден за мен, тревата беше много хлъзгава

Петкратната шампионка Винъс Уилямс се завърна на " Уимбълдън " четвърт век след първата си победа на тревните кортове в Лондон, само че отпадна в първия кръг след проваляне от украинката Елина Свитолина.

43-годишната американка, която взе участие на сингъл в шампионата от Големия шлем за рекорден 24-и път, отстъпи с 4:6, 3:6, откакто неприятно рухване първоначално затрудни придвижването й.

" Тревата по своята същина е хлъзгава. Може да паднеш в един миг. Това беше просто неприятен шанс за мен. Започнах мача съвършено, само че по-късно се случи този случай ", сподели някогашната номер 1 в света Уилямс след дуела.

Уилямс, чиято последна купа от " Уимбълдън " беше през 2008 години след триумф против сестра й Серина, завоюва първите два гейма, само че изпитваше усложнения в идващия, защото превързаното й дясно коляно се огъна, до момента в който тя се движеше, с цел да догони една топка. Публиката на Централния корт реагира, когато тя падна на тревата, само че въпреки всичко триумфа да стигне стола си и да получи лекуване, след което продължи да играе.

" Не съм сигурна какво е станало. Ще би трябвало да мина прегледи на следващия ден. Днес е късно. Но беше много мъчително ", сподели тя след мача нощес.

28-годишната Свитолина, която най-малко е била родена, когато Винъс се появи за първи път на " Уимбълдън ", за разлика от други 53-а тенисистки в шампионата, завоюва четири следващи гейма по пътя си към триумфа в първия сет.

Уилямс получи лекуване и преди началото на втория сет, само че загуби мач номер 355 от Големия шлем в кариерата си на сингъл. Повече от нея има единствено сестра й Серина - 423.

Американката завоюва купите на " Уимбълдън " през 2000, 2001, 2005, 2007 и 2008 година. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР