Петкова: Готови сме за реализацията на проект като Турски потокРаботим

...
Петкова: Готови сме за реализацията на проект като Турски потокРаботим
Коментари Харесай

Петкова: Готови сме за реализацията на проект като „Турски поток”

Петкова: Готови сме за реализацията на план като „ Турски поток ”
„ Работим за това България да резервира своето стратегическо място на газовата карта на Европа ”, съобщи пред Нова телевизия енергийният министър Теменужка Петкова.

„ Това може да стане, в случай че предприемем съответни дейности към измененията, които се правят към нас, плановете, които се осъществят, и да създадем по този начин, че тези огромни енергийни планове да не заобиколят България. До огромна степен това зависи от нас ”, добави Петкова.

Целта на държавното управление, по думите й, е България да има най-малко 3 разнообразни източника за доставка на природен газ.

Петкова разяснява и информацията в съветски медии, че „ Газпром ” е взел решение за маршрута на втората тръба от „ Турски поток ” и той ще минава през България.

„ Трябва да изчакаме формалната информация от сътрудниците от „ Газпром ”. Но сме подготвени за реализацията на един подобен план ”, съобщи Петкова.

Тя напомни, че тематиката е била сложена и по време на визитата на премиера Борисов в Москва.

Петкова изясни, че предварителните разбори сочат, че инвестицията би била почти 2,6 милиарда.

„ Ако бъде осъществен подобен план, ще имаме облага за 20 години над 4,3 милиарда лв.. Имаме предпочитание „ Турски поток ” да носи доходи дълги години", съобщи енергийният министър. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР