Петков обясни в предаването Кой говори?, че той и група

...
Петков обясни в предаването Кой говори?, че той и група
Коментари Харесай

Ето как изглеждат трол мрежите за руска пропаганда в българския F...

Петков изясни в предаването " Кой приказва? ", че той и група доброволци откриват свързаностите сред уеб сайтове и фейсбук групи.

Той посочи, че са разкрили трол мрежи от уеб сайтове, които интензивно и по команда популяризират информации, след това споделяни в свързани фейсбук групи. Сайтовете били с идентични или сходни имена и са захранвани централно с информация.

 

Петков уточни още, че работата им не може да бъде избрана като цензура, защото те разобличават свързаности на несъществуващи консуматори, а не мнения от действително съществуващи профили.

 

" Най-общо - агрегирани са данните от 7М фейсбук страници (тези с над 25к харесвания), групи (с над 95к членове) и всички доказани профили, към дата от 2022-а година. От тях са изолирани всички, относими до българското фейсбук пространство. От масива са филтрирани също клъстери, по които се водят следствия сега и към получените данни, е направен интерактивен интерфейс, който употребява разнообразни физични закони върху взаимодествието с аудиторията (реакции, мнения, споделяния и др), като ги ползва върху самите данни, което прави интеракцията с обособените точки в интерфейса такава, че те имат друго държание в пространството, което бързо ни насочва към аномалии. Интерфейса разрешава също “физиките ” да се модулират, като при разнообразни стойности, се образуват разнообразни клъстери и зависимости сред тях ", написа Петко Пeтков във Фейсбук.

 

" Нямам елементарен отговор на въпросът “колко е дълбока заешката дупка, Алис? ”, само че знам сигурно, че никой до момента не беше стигал чак до тук. Също по този начин знам, че това изобретение ще бележи нова епоха в нашето (българското) съзнание отсега нататък ", изяснява още той в друга обява, отдадена на въпроса.

" Можем да се огледаме в цялото наше българско групово схващане и да го разделим на съставни елементи, виждаме връзките, които предопределят настройките на обществото, а анатомията им ни демонстрира всеки един обособен организъм какво отражение има в общото като значение ", прибавя Петков.

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР