Петков обясни позицията на правителството спрямо исканията на Сергей Лавров.

...
Петков обясни позицията на правителството спрямо исканията на Сергей Лавров.
Коментари Харесай

Петков за Лавров: Има ясен режим от ЕС. България няма нелегално да пуска нечии външни министри

Петков изясни позицията на държавното управление по отношение на настояванията на Сергей Лавров. Няма да бъдем тези, които незаконно да пускаме нечии външни министри единствено тъй като те си мислят, че имат правото. Има закон, има правила и България ще ги следва. Има явен режим от Европейския съюз, по едно и също време с това имаме ясни наказания за съветски полети, съобщи
С тези думи министър председателят Кирил Петков разяснява пред публицисти обвиняванията на съветския външен министър Сергей Лавров. 

Премиерът разяснява и актуализацията на бюджета. Според него тя взема решение доста “базов проблем ” - оказва помощ на хората с най-ниски приходи, които са в риск поради високата инфлация. 

“Работодателите знаят, че ще извършил това, което сме дали обещание. Допълнителните средства, които се акумулират в енергийната система, ще бъдат върнати назад на бизнеса ", сподели той. 

Относно връзките ни със Северна Македония и готовността на френския президент Еманюел Макрон да провежда среща за българските и македонските управляващи в Париж министър председателят съобщи: " Европа стартира напълно да схваща проблематиката и желае да помогне нашата доста ясно изразена позиция да бъде предпазена ". 

" Г-н Макрон се пробва да види дали Европейски Съюз може да бъде поръчител за тъкмо тези условия, които българската страна от дълго време е сложила ", добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР