Петият президент на Украйна Петро Порошенко е изнесъл над 8

...
Петият президент на Украйна Петро Порошенко е изнесъл над 8
Коментари Харесай

Порошенко е изнесъл над 8 млрд. USD от Украйна

Петият президент на Украйна Петро Порошенко е изнесъл над 8 милиарда USD зад граница по време на ръководството си. Новината заяви американският милиардер с украински генезис Сам Кислин в изявление за украинското издание „ Страна”. „ Само посредством държавната компания „ Центренерго” са били изнесени сред 700 и 800 млн. USD”, споделя той и добави, че в Съединени американски щати са заведени няколко каузи за углавни закононарушения, като едното от тях касае вероятни траншове на средства от страна на Киев от Международния валутен фонд на стойност 1 милиарда USD.

„ Има съображение да се допуска, че всички тези пари не са отишли по предопределение. Те са били изнесени от Украйна под формата на рефинансиране на търговски банки, а по-късно са отишли в джобовете на разнообразни хора. Всичко това се е правело по заповед на Порошенко”, изяснява схемата Кислин и добавя, че е дошъл в Украйна, с цел да се срещне с новото управление на страната, в това число и поради делата, в които се проверяват дейностите на експрезидента. Кислин има подозрения, че до момента в който настоящ основен прокурор на Украйна е Юрий Луценко, то надали следствието ще има прогрес, като се има поради, че Порошенко и Луценко са „ корумпирани чиновници, които работят не за народа, а за личния си джоб и са откраднали доста пари”. Кислин декларира, че може да спомага при следствие на предходната власт като притегли специалисти от интернационалните правоохранителни органи

По времето на Порошенко на Кислин му е било неразрешено да влиза на територията на Украйна, поради това, че последният е разобличил корупционните схеми на президента. Бизнесменът споделя за скица за покупка на въглища през 2016 година, която „ персонално е създадена и внедрена от Порошенко”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР