Петият фолклорен фестивал "Среща на три поколения" се проведе на

...
Петият фолклорен фестивал "Среща на три поколения" се проведе на
Коментари Харесай

Три поколения си дадоха среща на събор в Гюргич

Петият фолклорен фестивал "Среща на три генерации " се организира на 13 август във видинското село Гюргич.
Гости на обичайното фолклорно събитие бяха Милен Михайлов, ръководител на Общински съвет - Ружинци, Надя Иванова, кмет на село Дреновец, Бойко Младенов кметски наместник на село Гюргич, кметове на обитаеми места, общински съветници.
В тази красива обител над 200 самодейци участваха и демонстрираха, че се тачат националните обичаи и творения, че българският дух е жив, тъй като те пееха, танцуваха, разказваха и не са изгубили ключа към предишното.Стара истина е, че с ария на уста животът е по-лек и носят отпечатъка на времето, през което са основани, в тях се вплетоха звуците,багрите,чувствата и страстите на нашите предшественици. Богато е българското национално творчество, както е богат и цветен животът на българина и самодейните колективи, самостоятелните реализатори с достоверните си осъществявания показали се на този необикновен събор- "Среща на три генерации ".
Представени бяха достоверни песни и хора, присъщи за региона и бяха наградени от кмета на община Ружинци Александър Александров с грамоти и плакети. На спечелилите в категория Надиграване "Кръшна ръченица ", връчи медали.
След края на фолклорната част пред естрадата в центъра на селото се извиха кръшни национални хора с осъществяванията на дует "Пирин ". Всеобщото забавление продължи с оркестър „ Емил бенд'' от град Лом.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР