Петицията за приемането на България в Шенген, внесена от българския

...
Петицията за приемането на България в Шенген, внесена от българския
Коментари Харесай

ЕП ще обсъжда петиция за незабавно приемане на България в Шенген

Петицията за приемането на България в Шенген, импортирана от българския Консервативен институт, ще бъде разисквана на 18 юли в Брюксел, оповестиха основателите на петицията.

   

Секретариатът на Комисията по петициите в Европейския парламент предложения създателите да показват документа и да вземат участие в разискването. 

Петицията " България би трябвало да получи равностойно отношение за Шенген “ беше изпратена до Европейския парламент в отговор на отхвърли на Брюксел да одобри България и Румъния в безвизовото пространство от 1 януари 2023 година Против присъединението гласоподаваха Австрия и Нидерландия. 

Консервативният институт упорства за незабавни дейности за приемането на страната в Шенгенското пространство и напомня, че Европейски Съюз към този момент е дал поредност от позитивни оценки за готовността на България, последната от които е от 2011 г.  

" Повече от десетилетие по-късно обаче Съветът още не е съумял да одобри позиция, която трябваше да бъде просто условност “, напомнят създателите на петицията и акцентират, че към България се ползва двоен стандарт. 

Прокарването на изкуствени разграничителни линии, неаргументираното отсрочване на безалтернативни решения, а в избрани случай директното потъпкване на основополагащи европейски правила разрушават доверието в Обединена Европа. Това оказва помощ изключително на съветската хибридна война, която съпътства военните й дейности в Украйна. От висотата на политическите решения през днешния ден зависи бъдещето на съюза.  

Петицията беше първата самодейност на Консервативния институт, учреден пред месец. Негов шеф е доктор Нено Димов. 

Дискусията за българския документ ще се излъчва посредством стрийминг на Европейския парламент на адрес: http://www.europarl.europa.eu/committees/bg/peti/home/highlights
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР