Петиция за съхраняване на сградата на някогашната обществена баня Гъбата“,

...
Петиция за съхраняване на сградата на някогашната обществена баня Гъбата“,
Коментари Харесай

Тръгна подписка за спасяване на баня „Гъбата“

Петиция за запазване на постройката на тогавашната социална баня „ Гъбата “, провеждат от Фондация „ Гея “, научи Moreto.net.

и носи името „ Милост за „ Гъбата “. Появява се след богатия публичен отзив през последните дни в обществените мрежи във връзка новината, че има позволение за градеж на мястото на публичната баня и следва зданието да бъде бутнато.

„ С актуалната подписка настояваме да се запази една неповторима, бележита постройка, известна на всички варенци и посетители на Морската столица като " Гъбата ". Молим тази специфична за Варна постройка да бъде още веднъж социализирана като публично пространство вместо да стане следващия неудобен жилищен блок, хотел, офис и по този начин нататък. Официално молим притежателите за благосклонност и отношение към това паметно архитектурно завещание. Категорично заявяваме, че мястото не е уместно за 12 етажна постройка! От фондация Гея се ангажираме да спомагаме за ремонт и включване на постройка " Гъбата " като градско пространство с изключително значение за устойчивото, модерно и културно развиване на Варна. “, се споделя в текста към подписката.

Петицията е пусната едвам от няколко часа. Вече има събрани над 60 поддръжници.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР