Петиция за изграждането на чисто нова детска педиатрия бе организирана

...
Петиция за изграждането на чисто нова детска педиатрия бе организирана
Коментари Харесай

Родители: Искаме децата на България да се лекуват в нова болница

Петиция за построяването на чисто нова детска педиатрия бе проведена онлайн. До момента над 4000 души са споделили петицията, а други над 3000 да я подписали.

Тя е стартирана от уредниците на плана "За Доброто " и Инициативния комитет за създаване на Национална многопрофилна университетска педиатрична болница. Основното несъгласие е за това, че построяването на новото лечебно заведение се планува да бъде в двора на Александровска болница, върху към този момент съществуващо скеле. Според хората зад петицият това основава опасения за сигурността. Настояват да се планува нов терен.

Кирил Ананиев: Бъдещата детска болница ще има специфичен статут

"Искаме децата на България да се лекуват в нова, съвременна и функционална постройка, която да дава отговор на актуалните условия за лекуване на всички равнища. Искаме децата и техните родители да се усещат спокойни и обгрижени. Искаме място, което да приюти всички експерти, от които децата ни могат да имат потребност, когато са заболели. Искаме лекарите и целият медицински личен състав да имат опцията да лекуват и да се грижат за децата ни в приветлива лечебна среда, а студенти и специализанти, в една постройка да получат всички нужни педиатрични знания ", се споделя в петицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР