Петите са една от най-често пренебрегваните части на нашето тяло,

...
Петите са една от най-често пренебрегваните части на нашето тяло,
Коментари Харесай

Съвети за здрави и красиви пети

Петите са една от най-често подценяваните елементи на нашето тяло, само че те играят значима роля в нашата подвижност и общо благоденствие. Здравите и красиви пети освен наподобяват добре, само че също по този начин ни оказват помощ да се движим безболезнено и да се усещаме комфортно. 

Ето няколко съвета за поддръжка на петите, които може да включите в ежедневната си рутина:

1. Редовно хидратирайте кожата на петите

Използвайте крем или лосион за крайници, който съдържа съставки като урея, глицерин или хиалуронова киселина. Нанасяйте го след всяко измиване на краката и преди лягане, с цел да поддържате кожата хидратирана.
 iStock
2. Използвайте пилинг за крака 

Редовният пилинг на петите оказва помощ да се отстранят мъртвите кафези и да се предотврати образуването на груба кожа. Можете да употребявате специфични пилинги за крайници или да си извършите личен пилинг у дома, като смесите захар или сол с малко масло или мед.

3. Носете комфортни обувки 

Носенето на обувки, които са тесни или неуместни, може да докара до напън и търкане на петите, което води до формиране на мазоли. 
 iStock
4. Редовно почиствайте петите си 

Използвайте мека четка или пила, с цел да отстраните мъртвата кожа и грубостта. След това нанесете специфичен крем за пети, с цел да ги овлажните и подхраните.
 iStock
5. Избягвайте дългото стоене на крака 

Дългото стоене или ходенето с боси крайници може да докара до натъртвания и напукване на петите. Ако би трябвало да стоите или ходите дълго време, носете комфортни обувки с подплатени стелки. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР