Петите избори в България за две години изглежда малко вероятно

...
Петите избори в България за две години изглежда малко вероятно
Коментари Харесай

Китайската CGTN за изборите в България: Проруските ултранационалисти са трети

Петите избори в България за две години наподобява малко евентуално да са поставили завършек на политическата невъзможност в страната, макар че консервативната партия излиза с лека преднина с съвсем всички преброени гласове, написа China Global Television Network, CGTN.

Резултатите от гласуването в неделя значат, че политическата невъзможност евентуално ще продължи в страната-членка на Европейски Съюз, която е надълбоко разграничена във връзка с офанзивата на Русия в Украйна.

Консервативната ГЕРБ събра към 26,5 % от гласовете, малко пред 24,9 % от реформаторската демократична коалиция ПП/ДБ, съгласно Централната изборна комисия, след съвсем всички преброени гласове.

Проруски ултранационалисти " Възраждане " останаха трети с 14,3 %, по отношение на към 10 %, които завоюваха на последния избор през октомври.

Три други партии също минаха прага от 4 %, с цел да влязат в 240-местния законодателен орган.

Анализаторите считат, че възможностите консервативната ГЕРБ да откри сътрудници , с цел да ръководи балканската страна в коалиция, са дребни .

Подгласникът ПП/ДБ , отпред с приключилия Харвард бизнесмен Кирил Петков, упрекна дългогодишния водач на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов в корупция .

Масови митинги против корупцията раздрусаха България през 2020 година, което докара до края на десетилетието на власт на Борисов и сложи началото на спиралата на изборите .

Петков ръководи за малко като министър председател през 2022 година, само че обединението му се разпадна на фона на противоречие по отношение на поддръжката за Украйна.

Членът на НАТО и Европейски Съюз има исторически и културно близки връзки с Русия.

Липсата на вероятност за кабинет би означавала по-нататъшно ръководство от краткотрайни кабинети , назначени от проруския президент Румен Радев , който изрично се опълчва на изпращането на оръжия и муниции в Украйна.
 ЦИК на 100% от 2 април: 49 768 гласа повече за ГЕРБ
ЦИК на 100% от 2 април: 49 768 гласа повече за ГЕРБ

Третото място е за " Възраждане " в парламент с шест групи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР