Петима тенисисти – Рафаел Надал, Даниил Медведев, Стефанос Циципас, Карлос

...
Петима тенисисти – Рафаел Надал, Даниил Медведев, Стефанос Циципас, Карлос
Коментари Харесай

Петима могат да завършат US Open като №1: Вижте сценариите


Петима тенисисти – Рафаел Надал, Даниил Медведев, Стефанос Циципас, Карлос Алкарас и Каспър Рууд – могат да завършат US Open като №1 в света.

С тегленето на жребия в четвъртък, станаха ясни и сюжетите, които ще дефинират кой от тях ще се озове отпред на класирането.

Ако Надал играе против Медведев в борбата за купата или в случай че Алкарас срещне Медведев, Циципас или Рууд на финала, спечелилият ще оглави ранглистата.

Към момента първото място се държи от руснака, а Рафа се пробва да си го върне за пръв път от февруари 2020 година. Алкарас се е прицелил в дебют на върха. Медведев има да пази 2 хиляди точки, тъй че Матадора влиза в шампионата като любимец за водачеството.
Класиране след началото на шампионата Точки
1. Рафаел Надал 5630
2. Александър Зверев 5040
3. Даниил Медведев 4885
4. Стефанос Циципас 4800
5. Карлос Алкарас 4740
6. Каспър Рууд 4650

Има и няколко ранни дуела, които биха повлияли съществено на тази конкуренция.

Ако Алкарас отстрани Надал във финалната четворка, ще получи опцията да се трансформира в най-младия №1 в историята, в случай че завоюва трофея. Ако Медведев, Циципас или Рууд към момента са в схемата, победа на Карлос ще подсигурява, че Рафа няма да напусне шампионата като лидер на ранглистата.

В взаимозависимост от останалите резултати, четвъртфинал сред Рууд и Циципас може да се окаже основен. Победителят освен ще резервира шанса си да оглави класирането, само че и е допустимо още на този стадий да си подсигурява най-малко второто място. И за двамата това би бил рекорден ранкинг.

Важно е да се означи, че в случай че Надал загуби в първи кръг, някой сред Медведев, Циципас, Алкарас и Рууд би трябвало да стигне най-малко до край, за лиши испанеца от челната позиция. Каквото и да се случва, Рафа няма да приключи под №3 в света. Ако ли доближи до полуфиналите, само трофей на някой от останалите кандидати би го спрял към първото място.

Медведев, Циципас и Рууд са в една и съща половина на схемата, до момента в който Надал и Алкарас са на водещите позиции в долната.

Шампионът на US Open ще завоюва 2 хиляди точки, финалистът 1 200, а полуфиналистите – 720.

В края на шампионата Медведев ще е държал водачеството 16 седмици, 12 от които следващи.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР