Петима са кандидатите за народни представители, които са направили най-големи

...
Петима са кандидатите за народни представители, които са направили най-големи
Коментари Харесай

Най-силните депутати в НС: Божидар Божанов от ДБ и Славена Точева от ГЕРБ

Петима са претендентите за народни представители, които са създали най-големи разбърквания и са спечелили повече от предстоящите преференции в листите за депутати за 49-о Народно заседание.

Божидар Божанов от " Демократична България " - точно той бе представителят на обединението в предходния парламент, който изнесе най-силните причини за машинното гласоподаване и единственият, който изиска в бъдеще и електронно гласоподаване.

В 23 МИР някогашният министър на ел. ръководството Божанов изпреварва всички кандидат-депутати от " Продължаваме промяната " - " Демократична България " и се подрежда втори след лидера Кирил Петков. Неговите 8562 преференции го изкачват от деветото място.

Славена Точева, претендент за депутат от ГЕРБ . Във Варна за следващ път тя води по преференции 10 155 персонални желания и е пред лидера Даниел Митов, който е с 4339.

Ресор на Славена Вътова в Народното събрание не може да се уточни. Тя съвсем няма изявления по време на парламентарни съвещания, позиция беше взела по непрекъснатите претенции за основаване на Временни комисии от страна на Политическа партия по далаверите на ГЕРБ.

В София в 25 МИР в най-големия многомандатен изборен регион на тези избори най-вече персонални гласове има Бойко Борисов - 9504. Победителят от последните два тура Христо Петров е събрал 9175 гласа.

Бяла лястовица в Народното събрание ще е издателят Манол Пейков , който влиза в Народното събрание непосредствено от седмото място в листата на " Продължаваме промяната " - Демократична България в Пловдив. Той има 5000 персонални гласа и поради преференциите си се изкачи до второто място след лидера Никола Минчев. Пейков е почитан поради сензитивните си позиции по тематиката " Войната в Украйна ", бежанците и избавяне на къщата на Димитър Талев, да вземем за пример.

В Благоевград за следващ път най-вече персонални гласове има последният в листата Стефан Апостолов. Гласовете за него са 7033. Апостолов е някогашен народен представител, някогашен футболен арбитър и наследник на кмета на Симитли Апостол Апостолов .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР