Петима руснаци, които избягаха от страната след заповедта за военна

...
Петима руснаци, които избягаха от страната след заповедта за военна
Коментари Харесай

Петима руснаци, избягали от мобилизацията, живеят на летище в Южна Корея

Петима руснаци, които избягаха от страната след заповедта за военна готовност на Москва предишния септември, са блокирани на интернационалното летище Инчеон в Сеул в продължение на месеци, откакто управляващите отхвърлиха да ги одобряват.

Трима от мъжете са пристигнали през октомври, а останалите двама през ноември, сподели техният юрист Лий Чжонг Чан. Молбите им за бежански статут са били отхвърлени от южнокорейското министерство на правораздаването, оставяйки ги блокирани в зоната на тръгване с месеци, до момента в който чакат решение по жалбата им. „ Осигурено им е едно хранене дневно, което е обяд “, сподели Лий пред CNN. „ Но през останалата част от деня те живеят на самун и питиета. “ Мъжете могат да се изкъпят, само че би трябвало да перат облеклата си на ръка и не могат да изоставен зоните за тръгване и безмитните зони, добави той. „ Те имат стеснен достъп до медицински грижи, нямат поддръжка за тяхното психологично здраве, което е значимо поради несигурното им състояние “, сподели той.

„ Частичното активизиране “ на съветски жители да се бият във войната на страната против Украйна провокира гневни митинги и всеобщо изселване, когато беше оповестено предишния септември. Много от тях прекосиха сухопътните гранични пунктове или си купиха самолетни билети за чужбина. Над 200 000 души са избягали от Русия за Грузия, Казахстан и Европейския съюз през първата седмица след оповестяването на мобилизацията.

„ Не поддържам това, което се случва, по тази причина просто взех решение, че би трябвало да напусна незабавно “, сподели един мъж пред CNN, който преди този момент е отпътувал за Беларус. „ Чувствам се зле, тъй като доста от моите другари, доста хора не поддържат войната и се усещат застрашени от това, което се случва, и няма либерален метод в действителност да се спре това, даже да обявите митинга си “, сподели индивидът.

На военна работа подлежат мъже до 60-годишна възраст, които не са престъпно проявени. Съобщава се, че бойците, които отхвърлят да се бият и се върнат от фронтовата линия, са държани в изби на окупирана украинска територия и са изправени пред обвинявания в дезертиране, съгласно техните фамилии. Само наказаните за полови закононарушения против малолетни, за държавна измяна, шпионаж или тероризъм са освободени от военна работа. /БГНЕС, Си ен ен
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР