Петима души бяха убити при престрелка между азербайджанските сили и

...
Петима души бяха убити при престрелка между азербайджанските сили и
Коментари Харесай

Петима човека загинаха при азербайджанско-арменски сблъсък в Нагорни Карабах

Петима души бяха убити при престрелка сред азербайджанските сили и етническите арменци в района Нагорни Карабах, съобщи Ройтерс, като се базира на известия от Азербайджан и Армения.

Азербайджанското министерство на защитата сподели, че двама бойци са починали при престрелка, откакто азербайджански войски са спрели ескорт, подозиран от тях, че придвижва оръжия. Според ведомството конвоят е употребявал забранен път.

Арменското външно министерство съобщи, че трима чиновници на вътрешното министерство на Нагорни Карабах са били убити. Според него конвоят е пренасял документи и длъжностен револвер. То дефинира като " неуместни " изказванията на Азербайджан, че са били пренасяни оръжия.

Спорният район е международнопризнат за част от Азербайджан, само че популацията му се състои най-вече от етнически арменци. Нагорни Карабах е бил в центъра на две войни сред Азербайджан и Армения, откогато двете страни получиха самостоятелност след разпадането на Съветския съюз през 1991 година През 2020 година имаше шестседмичен спор, който приключи с помирение и изпращане на съветски миротворци, които остават в района, отбелязва Ройтерс.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !       
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР