Петима души бяха убити, а най-малко седмина – ранени, при

...
Петима души бяха убити, а най-малко седмина – ранени, при
Коментари Харесай

Брутална руска атака в Харков, убити и ранени

Петима души бяха убити, а минимум седмина – ранени, при днешната съветска ракетна офанзива против индустриална зона в северния украински град Харков, където избухна мощен пожар в печатница, съобщи „ Ройтерс “, като се базира на локалните управляващи. (Видеото е архивно - съветски удар в Харков по-рано тази година.)

Харковска област, която граничи с Русия на север и се намира покрай фронтовата линия, постоянно е атакувана по време на двегодишната инвазия на Русия.

Ракета въздух-земя Х-59 „ Овод “ е поразила този следобяд многоетажна индустриална постройка.



„ В постройката са ситуирани индустриални обекти и офиси. Това е терористичен акт, тъй като е осъществен, до момента в който доста хора са били на работа вътре “, съобщи Володимир Тимошко от локалните управляващи. 

Според избавителните служби на място са пристигнали екипи, които са почнали да търсят оживели и да потушават пламъците, чиято повърхност се е разраснала до 10 хиляди кв. метра.

Според регионалния шеф Олег Синегубов една от аргументите за обсега на пожара е печатницата, ситуирана в постройката. 

Поразени са и фабрика за мебели и за бои, заяви Сергий Болвинов, шеф на следствения отдел на районната полиция. 



Москва отхвърля преднамерено да нападна цивилни в границите на почналата през февруари 2022 година инвазия на Украйна, въпреки че честите съветски въздушни удари в цялата страна предизвикаха гибелта на доста хора, отбелязва " Ройтерс ".

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР