Петима българи, издирвани от властите в Италия за извършени престъпления

...
Петима българи, издирвани от властите в Италия за извършени престъпления
Коментари Харесай

Заловиха издирвани от италианското правосъдие българи, сред тях има и видинчанин

Петима българи, търсени от управляващите в Италия за осъществени закононарушения на Апенинския полуостров, са открити у нас от чиновници на бранш „ Издирване “ в ГДНП и техни сътрудници от ОДМВР-Русе, Варна и Видин, научи организация BulNews.
Акцията е осъществена в границите на интернационална интервенция по задържането на български жители, с влезнали в действие присъди в Италия. Действия са извършени и на територията на още две страни в Европа.
В рамките на интервенцията във Видин е арестуван 40-годишен мъж, наказан на 4 години и 6 месеца отнемане от независимост за трафик на хора за полова употреба.
В София са открити двама мъже на 47 години. За тях има издадени европейски заповеди за арест по искане на Италия. Единият е издирван за изтърпяване на присъда от 4 години отнемане от независимост, а другият за изтърпяване на наказване от 2 години и половина отнемане от независимост. Осъдени са от италиански съдилища за „ незаконно съдружие от мафиотски вид “. Мъжът с по-малката присъда е арестуван. Другият, заради открито влошено здравословно положение, е докладван на прокуратурата за следващи дейности по отношение на него.
На територията на Русе е арестуван и 55-годишен локален гражданин, за който има издадена европейска заповед за арест за осъществено закононарушение в Италия. Той е наказан на 4 години и 3 месеца отнемане от независимост за документни подправки и вещно укривателство.
На територията на Варна е открит и арестуван 57-годишен мъж от Провадия, разгласен за търсене с европейска заповед за арест за осъществено закононарушение в Италия, за което е наказан на 3 години и 4 месеца отнемане от независимост за подкрепяне на незаконна миграция и вещно укривателство.
Четирима от петимата арестувани са арестувани за период до 72 часа.
В рамките на почналите дейности в Германия има арестуван още един българин.
Това е втората подред интервенция по задържането на български жители с влезнали мощ присъди в Италия, напомнят от ГДНП. Първата бе извършена на 13 май, когато на наша територия бяха арестувани четирима български жители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР