Пети фестивал на българската книга днес и утре в Брюксел.

...
Пети фестивал на българската книга днес и утре в Брюксел.
Коментари Харесай

Фестивал на българската книга в Брюксел: Георги Господинов е любимият автор на българите в чужбина

Пети фестивал на българската книга през днешния ден и на следващия ден в Брюксел. Събитието, което беше намерено от посланика ни в Белгия Пламен Бончев, събира на едно място известни български писатели и над 300 заглавия от най-популярните родни издателства.

Фестивалът на българската книга в Брюксел се провежда от Българската културна асоциация в Белгия, с поддръжката на посолството на България в Брюксел. Тази година Асоциацията провежда и анкета кой е обичаният създател на българите в чужбина.

" За огромно благополучие обичаният създател е Георги Господинов. Може би не е изненада за никого и доста се веселя, че е по този начин, тъй като българите по света го харесват. От тук нататък те ще бъдат посланици на българската литература и посредством неговото име ще я постановат по света ", съобщи Таня Станева, създател на Българската културна асоциация в Белгия.

Мария Касимова-Моасе, Виктория Бешлийска, Владимир Зарев, Момчил Николов, издателят Манол Пейков са измежду участниците във фестивала тази година.

" Добрата българска книга, може да докара след себе си и друга и още една, и още една, т.е в актуалната българска литература има наклонност да се основават стойностни книги от модерни български създатели ", добави Виктория Бешлийска, публицист.

Според издателя и народен представител Манол Петков е значимо това Народно заседание да одобри закон за книгата и да сътвори Център за книгата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР