Пети ден бушуват пожари в Република Северна Македония. Обстановката се

...
Пети ден бушуват пожари в Република Северна Македония. Обстановката се
Коментари Харесай

Няма опасност огънят в Северна Македония да прехвърли границата

Пети ден бушуват пожари в Република Северна Македония.

Обстановката се трансформира за минути. От рано сутринта пожарът сред Пехчево и Делчево още веднъж се разгоря в 2 огромни огнища, които не стихват през целия ден. Огънят беше рисково покрай селата Нов и Стар Истевник.

Огнената буря е засегнала вили и селскостопански постройки. В региона на Пехчево са наранени хиляди декари с широколистни и иглолистни гори. Активни огнища - над 10, към момента има и в региона към Скопие.

1 къща, 3 вили и два хамбара изгоряха изцяло в село Нов Истевник. Десетки домове към момента са без електричество. Навсякъде се виждат тлеещи огнища, които огънят може да разпали още веднъж.

Бранко и Атанаска Лазарови описват, че са претърпели най-кошмарната нощ в живота си. Огънят няколко пъти е стигнал на метри от вкъщи им.

" Беше ужасно, от всички страни гореше ", споделя Бранко Лазаров.

Пети ден пожарникари, военни, доброволци вършат всичко по силите си, с цел да не позволен огънят да стигне до къщите в обитаемоте места.

През целия ден не стихвал пожарът край селата Умлена и Робово. Българските пожарникари също са там и оказват помощ в гасенето на огъня. Засега пожарът остава на повече от два километра от границата с България.

Репортер: Антония Сукалинска
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР