Петер и Оливър Солберг станаха победители в тазгодишното издание на

...
Петер и Оливър Солберг станаха победители в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Баща и син Солберг спечелиха националната купа на Състезанието на шампионите 2023

Петер и Оливър Солберг станаха спечелили в тазгодишното издание на националната купа на Състезанието на първенците (ROC Nations Cup), провеждащо се през този уикенд в Швеция, вследствие на което донесоха на Норвегия втори следващ триумф в единствената по рода си спортна самодейност.

Във финалната фаза на снежно-ледената конкуренция, татко и наследник Солберг съумяха да надделеят над тандема Тиери Нювил и Фелипе Другович, спечелвайки три от четирите кръга.

" Всички харесват Състезанието на първенците, само че през днешния ден бях нервозен: изискванията се променяха за всяка гонка и беше доста елементарно да се направи неточност ", разяснява Петер Солберг. " Искам да благодаря на целия екип зад Състезанието на първенците. Както нормално беше чудесно събитие и фантастична атмосфера ".

" Фантастично е още веднъж да спечелим ROC Nations Cup, изключително да печеля във финалната фаза против Тиери Нювил, моят съотборник във WRC през предходната година ", показа Оливер Солберг след финала. " Не ми се случва да го надвивам постоянно и заради тази причина съм доста благополучен "



Участниците в тазгодишното издание на ROC (Race Of Champions) ръководят един в действителност впечатляващ концептуален автомобил, дело на CUPRA. Това е компактният електрически автомобил UrbanRebel и по тъкмо неговата специфична версия UrbanRebel Racing Concept, основана с концепцията за спортната писта. За задачата се разчита на 100% електрическа задвижваща система с мощ от 340 конски сили (435 конски сили пикова мощност), както и на опция за ускоряване от 0 до 100 км/ч за 3.2 секунди.

Традиционно, и в тазгодишното издание на ROC вземат участие популярни авто-мото състезатели, включително Мика Хакинен, Себастиан Фетел, Валтери Ботас, Джейми Чадуик, Йохан Кристоферсон, Петер Солберг, Травис Пастрана и други.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР