Петел следи какво се случва след жестокото убийство във Варненско.Вчера

...
Петел следи какво се случва след жестокото убийство във Варненско.Вчера
Коментари Харесай

Юлиян убил жена си в Бозвелийско пред трите им деца

" Петел " следи какво се случва след жестокото ликвидиране във Варненско.

Вчера областен съд – Варна определели най- тежката мярка за неотклонение - " задържане под стража “ на 37-годишния Юлиян С., притеглен като обвинен за умишленото ликвидиране на брачната половинка си в село Бозвелийско. Престъплението е осъществено по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост, съобщи " Фокус ".

За това действие, в Наказателния кодекс се планува най- тежкото допустимо наказване - " отнемане от независимост “ от 15 до 20 години, пожизнен затвор и пожизнен затвор без право на подмяна.

Припомняме хронологията съгласно обвиняването.

Семейството от много време обитавало в Германия. На 6 февруари Юлиян С. се прибрал в село Бозвелийско и бил със брачната половинка си и трите им малолетни деца.

Същия ден, към 19:40 часа е получен сигнал на телефон 112 за нанесен побой, от който е потърпевша 26-годишната жена. Изпратените на място екипи на полицията и незабавна помощ откриват гибелта на дамата. При осъществения оглед, по тялото на жертвата са установени голям брой травматични увреждания, несъвместими с живота.

Прокуратурата изиска на Юлиян С. да бъде избрана най- тежката мярка за неотклонение, защото той не живее у нас и може да се укрие. Освен това е допустимо да се опита да влияе върху част от очевидците, които следва да бъдат разпитани по досъдебното произвеждане и по този метод да затрудни следствието.

Посочено бе и че 37-годишният мъж е бил осъждан за безчинство през 2007 година и за породена междинна телесна щета през 2013 година Тъй като е бил оправдан, според закона обаче се смята за неосъждан.

Защитата на Юлиян С. изиска мярка " домакински арест “ с претекстовете, че мъжът е останал единствен родител за децата и би трябвало да се грижи за тях. Не е направил опит да се укрие, макар че имал опция. Според юриста му, предходните му осъждания не следва да се вземат поради, защото бил оправдан.

Пред съда обвиненият съобщи, че обичал жена си и не съумял да разбере по какъв начин се е случило всичко. Поиска по-лека мярка от задържане под стража, с цел да остане с децата си.

Според Варненския областен съд, събраните досега доказателства, въпреки и в начален стадий на следствието, са задоволително, с цел да се направи обосновано съмнение за съпричастност на Юлиян С. към повдигнатото му обвиняване. Изводът се поддържа от показанията на очевидците, възприели ситуацията, директно след осъществяване на закононарушението, както и от находките при осъществения оглед на място.

За съда е налице и другата законова хипотеза – обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение. 37-годишният мъж е упрекнат в осъществяването на извънредно тежко закононарушение, за което Наказателният кодекс планува над 10 година затвор. От направената аутопсия е видно, че гибелта на брачната половинка на Юлиян С. е настъпила в резултат на голям брой травматични увреждания и прободни рани в тялото и главата на жертвата, несъвместими с живота.

Освен това правосъдният състав регистрира, че това грубо ликвидиране е било осъществено пред трите деца на фамилията. 

" Касае се за персона с извънредно висока степен на социална заплаха, видно и от справката за съдимост, съгласно която Юлиян С. е бил наказан и за нанесен тежък побой “, стимулира се съдът. Поради споделените съображения, правосъдният състав реши, че единствената подобаваща мярка за неотклонение по отношение на 37-годишния мъж е най- тежката мярка - " задържане под стража “.

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна, като в този случай делото ще бъде прегледано на 14 февруари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР