Петел следи какво се случва около европейския главен прокурор.На днешното

...
Петел следи какво се случва около европейския главен прокурор.На днешното
Коментари Харесай

Втори български прокурор напусна Кьовеши

" Петел " следи какво се случва към европейския основен прокурор.

На днешното съвещание на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет бе докладвано писмо от европейския основен прокурор Лаура Кьовеши до правосъдния министър Крум Зарков.

В него тя осведоми министъра, че на 9 февруари колегията на Европейската прокуратура е приела решението на Елена Попова за оставка. Тя е подадена на 1 февруари. Мотиви към момента не са ясни, написа

Само в границите на месец втори наш делегиран прокурор напусна Европейската прокуратура. На 18 януари оставка подаде и Бойко Калфин, който стана прокурор във ВКП, а в този момент Попова ще се върне като арбитър.

Не е изключено и трети делегиран прокурор да напусне Кьовеши единствено след няколко часа. Това е Ивайло Илиев, който се е кандидатирал за наш представител и асистент на националния член в Агенцията на Европейския съюз за съдействие в региона на наказателното правораздаване ( " Евроджъст " ).

Ако той бъде определен, делегираните прокурори ще останат седем. Кьовеши желае те да са 15. Интересът към тези длъжности от ден на ден понижава.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР