Петел продължава да следи какво се случва на границата между

...
Петел продължава да следи какво се случва на границата между
Коментари Харесай

Русия праща още войски към границата с Украйна

" Петел " продължава да следи какво се случва на границата сред Русия и Украйна.

Пентагонът заяви, че Русия е траяла да изпраща през последните 24 часа спомагателни военни сили към украинската граница и Беларус, съобщи Ройтерс.

" Той с всеки минал ден усилва вариантите и капацитета си за деяние ", сподели пред кореспонденти представителят на Пентагона Джон Кърби.

Съединени американски щати започнаха да трансферират към Румъния батальон с бойни машини на пехотата " Страйкър " от състава на основания във Филсек, Германия, Втори механизиран полк на американските въоръжени сили, съобщи Асошиейтед прес.

Според публични представители на Съединени американски щати ще изпратят към Румъния към 1000 бойци по линия на НАТО.

Първите военни към този момент са пристигнали в Румъния, заяви командирът на полка полковник Джо Юърс. Те ще подсилят намиращите се още отпреди това там 900 американски военнослужещи.

Около 1700 американски бойци от 82-ра въздушнодесантна дивизия на армията на Съединени американски щати отпътуват за Полша, към половината от тях са пристигнали, а през идващите дни се чака да дойдат още, заяви Кърби.

Англия даде обещание да изпрати още 350 бойци в Полша и към този момент изпрати противотанкови оръжия на Украйна.

Американските консулски служби в Полша се приготвят за всевъзможен напор от жители на Съединени американски щати, които решат да изоставен Украйна, в случай че Русия нахлуе. Разположените на полска земя американски войски са създали извънрени проекти за подкрепяне на американци, бягащи през Полша при положение на съветско нахлуване, съобщи представен от Асошиейтед прес неназован представител на Белия дом.

Държавният департамент продължава да приканва американците в Украйна, в това число чиновниците в посолството на Съединени американски щати с по-маловажни функционалности, да заминат в този момент, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР