Петдневната зимна ваканция в 4-звезден хотел излиза три пъти по-евтина

...
Петдневната зимна ваканция в 4-звезден хотел излиза три пъти по-евтина
Коментари Харесай

Колко ще ни струва ски ваканцията в чужбина

Петдневната зимна почивка в 4-звезден хотел излиза три пъти по-евтина у нас, в сравнение с в най-посещаваните алпийски курорти в Австрия. Докато в Банско хотелското настаняване и въжен превоз картата се търгуват за 1812 лв., то в австрийската дестинация цената надвишава 5500 лв..

Макар потребителите всеобщо да алармират за далавера с цените по родните курорти, то се оказва, че такава е записана главно в заведенията, където туристи се постанова да броят по 30 лв. за купа чорба с телешко, а „ на 3000 метра в Алпите” едно кафе и парче щрудел костват 6 евро.

Бърза сметка сочи, че настаняването на двама души в двойна стая излиза 1050 лв., ако прибавим и две 5-дневни въжен превоз карти, цената на ски ваканцията ще надвиши 1800 лв.. В същото време обаче за настаняване във висококатегориен хотел в Санкт Антоан ам Арлберг, Австрия, за същия интервал от време двама туристи ще броят по 4966 лв..

Цената още веднъж е за двойна стая с включени закуска и вечеря. Туристите, решили да се спускат по ски пистите през петте дни, ще би трябвало да прибавят към хотелските си разноски сумата от 550 лв.. Близо същата сума би трябвало да отделят и искащите да посетят Франция през зимния сезон. Там цената за пет нощувки в 4-звезден хотел е сред 4500 и 5000 лв., написа Монитор.

Приблизително с 500 лв. по-евтино излиза зимуването в Швейцария. За интервал от една работна седмица в хотел туристите ще заплатят 3577 лв.. Дневната въжен превоз карта обаче в допълнение оскъпява почивката със 105 лв. дневно, или 618 лв. за целия интервал.

Около 1000 лв. по-малко ще заплатят искащите да прекарат зимната си почивка в Сърбия.

В случай че воаяжите в чужбина надвишават бюджета, то в Пампорово може да си резервирате най-евтината 4-звездна зимна почивка, предлагана от българските зимни курорти.

Според една от офертите, в случай че изберем курорта в Родопите за своята сантиментална почивка, ще можем да се възползваме и от редица екстри на хотела - СПА зона, транспорт до пистите и назад, а също и ъгъл за най-малките с професионални аниматори, против 1135 лв. за двама души, или 1791 лв. с включени въжен превоз карти за пистите в курорта.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР